Νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού: Τί ισχύει για τα τεστ στα παιδιά – Tί είπε ο Υπουργός Υγείας

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, πριν από δύο ημέρες, αναφερόμενος στα  νέα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού και συγκεκριμμένα για τα τεστ στα παιδιά είπε:

“Τι ίσχυε μέχρι τώρα. Στους κλειστούς χώρους που ήταν αμιγώς για εμβολιασμένους κάνανε rapid test ή μοριακό τεστ. Τώρα πλέον σε όλους τους άλλους περιορισμούς που βάζουμε- επειδή θεωρείται αρκετά άδικο και για τα παιδιά 1-12 ετών, που δεν έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού, αλλά και για παιδιά ηλικίας 12-17, που είναι λογικό, είναι ακόμα χαμηλά τα ποσοστά- για να μην υπάρχει αυτή η επιβάρυνση, εξετάζουμε το θέμα στην Υπουργική Απόφαση που θα βγει, τα παιδιά να κάνουν self-test και όχι να χρειάζεται rapid test ή PCR.

Το εξετάσαμε και πραγματικά θα ήταν μια υπέρμετρη αδικία για γονείς, οι οποίοι είναι εμβολιασμένοι και έχουν το παιδί 1-11 ετών ή ακόμα και 12-17 που υπάρχουν εμβόλια για αυτές τις ηλικίες, αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι εκεί ακόμα χρειάζεται αρκετή δουλειά να γίνει για να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά.

Στους χώρους, όμως, που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, θα ισχύει, ό,τι ίσχυε ως τώρα. Δηλαδή στην ταβέρνα, στη διασκέδαση, που είναι μόνο για εμβολιασμένους, για τον ανήλικο παραμένει το rapid, αλλά εκεί που είναι μικτοί χώροι και ο ανεμβολίαστος κάνει rapid ή μοριακό, ο ανήλικος σε αυτούς τους χώρους θα κάνει self-test.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ