“Νέα Πνοή” Δ. Βέλου – Βόχας ” : “Δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουν και πάλι οι πολίτες και οι ιδιώτες το τίμημα της δημοτικής ανεπάρκειας”

Αναφερόμενη στο πρόβλημα της λειψυδρίας στον Δήμο Βέλου – Βόχας, Η “Νέα Πνοή”  με επικεφαλής τον Θανάση Μανάβη, αναφέρει σήμερα μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή της στο F :

“Για την ΝΕΑ ΠΝΟΗ, όπως έχουμε εξαγγείλει εδώ και ένα χρόνο η κήρυξη του δήμου Βέλου-Βόχας σε διαρκή κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της ξηρασίας και της λειψυδρίας, αποτελεί, βασικό στοιχείο της πρότασης μας και την τελευταία ευκαιρία, για την αντιμετώπιση της καταστροφικής ανεπάρκειας νερού για ύδρευση και άρδευση.
Η κήρυξη ενός δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σημαίνει την κατάρτιση και εκπόνηση ενός επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης και διαχείρισης των καταστάσεων ξηρασίας – λειψυδρίας.
Έχει έτοιμο κάποιο τέτοιο σχέδιο η πολιτεία, η περιφέρεια και πολύ περισσότερο ο δήμος μας, που γνωρίζει χρόνια το πρόβλημα;
Ο δήμος δεν έχει το παραμικρό και αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Ποιος και πότε θα εκπονήσει το σχέδιο;
Για την ώρα και χωρίς να έχει ανακοινωθεί κανένα από τα απαραίτητα συνοδευτικά μέτρα προστασίας η απόφαση παραμένει ένα διοικητικό έγγραφο.
Θα παλέψουμε για να μην εξελιχθεί σε εύκολο πάρτι απευθείας αναθέσεων….
Απαιτείται η πίεση προς τους κρατικούς φορείς και την περιφέρεια προκειμένου, να έχει νόημα η έκτακτη ανάγκη.
📍 -Αμεσα πρέπει να ζητηθούν έκτακτα κονδύλια για την κατασκευή αναγκαίων έργων από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών και την περιφέρεια Πελοποννήσου.
📍 -Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις πληττόμενες (αγροτικές και τουριστικές) επιχειρήσεις, και δημότες να μπορούν να ρυθμίσουν ή να παγώσουν τις οφειλές τους σε δημόσιο και άλλους φορείς.
Ιδιαίτερα για τους αγρότες που η ξηρασία τους έχει καταστρέψει τα χωράφια και τις καλλιέργειες τους.
📍 -Να δρομολογηθούν δράσεις και έργα πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, όπως:
📍 • Δράσεις άμεσης παροχής βοήθειας και υποστήριξης των πληγέντων. Ιδιαίτερα για το καλοκαίρι.
(Θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση)
📍 • Άμεσες κατεπείγουσες τεχνικές εργασίες (σωστικές εργασίες) που δεν απαιτούν μελέτη.
📍 • Λειτουργική αποκατάσταση υποδομών (φραγμάτων, δεξαμενών, γεωτρήσεων, δικτύων) και άμεση δρομολόγηση δράσεων και έργων αποκατάστασης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα.
Αν δεν γίνουν τα παραπάνω και ο δήμος Βέλου-Βόχας αρκεστεί σε μερικές μερικές χιλιάδες ευρώ, για να χρυσώσει το χάπι της μη ένταξης του στα αρδευτικά προγράμματα (𝟭𝟳 𝝴𝝹. 𝝴𝞄𝞀ώ 𝞂𝝴 𝝟𝝸ά𝞃𝝾 𝝹𝝰𝝸 𝝣𝞄𝝺ό𝝹𝝰𝞂𝞃𝞀𝝾), η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα είναι μόνο στάχτη στα μάτια του κόσμου.
Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε η δημοτική αρχή να την χρησιμοποιήσει ως άλλοθι για τις τεράστιες ευθύνες της, μετά από 13 χρόνια απραξίας.
Ούτε θα επιτρέψουμε να πληρώσουν και πάλι οι πολίτες και οι ιδιώτες το τίμημα της δημοτικής ανεπάρκειας.
Ελπίζουμε ότι δεν θα ακούσουμε το καλοκαίρι, όταν θα έχουν στεγνώσει τα πάντα τον κ.Παπακυριάκο να επικαλείται τον Θεό ή την έκτακτη ανάγκη , για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Είναι μία ευκαιρία για την απερχόμενη δημοτική αρχή, έστω και την τελευταία στιγμή να κάνει τα αυτονόητα. Έχει στα χέρια της το κρίσιμο εργαλείο.
𝝢𝝚𝝖 𝝥𝝢𝝤𝝜”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ