Νόστιμη κιμαδόπιτα

Πώς θα το φτιάξεις:
  1. Καθαρίζουμε καλά τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα με λίγο νεράκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  2. Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε λίγο λαδάκι και τσιγαρίζουμε εκεί μέσα και το κιμά.
  3. Σβήνουμε με το κρασάκι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και τις ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
  5. Προσθέτουμε το κουκουνάρι, (αφού το έχουμε καβουρδίσει για 1-2 λεπτά σε ζεστό φούρνο για να ξεραθεί λίγο), το αλάτι και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το τυρί, τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει (κρατάμε ελάχιστο για να αλείψουμε το πάνω φύλλο) και ανακατεύουμε για τελευταία φορά.
  7. Απλώνουμε στο ταψί τα 5 πρώτα φύλλα, ένα-ένα, αφού κάθε φορά τα αλείψουμε πρώτα με λαδάκι.
  8. Ρίχνουμε τη γέμιση απλώνοντάς την, να πάει παντού και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
  9. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, ραντίζουμε με λίγο λαδάκι και νερό και αλείφουμε με ένα πινέλο με το αυγό που είχαμε κρατήσει.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα (κοιτάζοντας μετά τα πρώτα 40 λεπτά).
  11. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν βγει σχετικά στεγνό, η πίτα μας είναι έτοιμη!
Τι θα χρειαστείς:
  • 9 φύλλα χωριάτικα για πίτες
  • 800γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 6-8 πράσα
  • 2 ντομάτες
  • 350γρ. κίτρινο τυρί
  • 2-3 αυγά
  • 70γρ. κουκουνάρι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Λίγο λάδι
  • Πάπρικα, τσίλι, κύμινο
  • Αλάτι, πιπέρι

https://www.e-fresh.gr/el/sintages/kimadopita

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ