Ξεκίνησαν οι αυτοψίες στα Λουτρά και οι αιτήσεις για τους πληγέντες θα γίνονται μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2020

Να γίνουν τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης όπως ήταν και ακόμη καλύτερα. Αυτό επιδιώκει ο Δήμος Κορινθίων μετά τις πλημμύρες που έφερε ο «Ιανός» στο πέρασμά του από το νομό μας και γι’ αυτό ο Δήμος εργάζεται πυρετωδώς τέταρτη ημέρα σήμερα.  Συνεργεία του δήμου εργάζονται στην περιοχή  για την αποκατάσταση των ζημιών. Ειδικότερα ,πραγματοποιούνται ενέργειες καθαρισμού στην περιοχή της λαϊκής αγοράς ενώ  βαρέα μηχανήματα απομακρύνουν μπάζα και χώματα ώστε οι οδικές αρτηρίες να αποδοθούν πλήρως και ασφαλώς στους πολίτες.

Να θυμίζουμε πως ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ.Σπύρος Ζαχαριάς έφτασε στις 04:00 τα ξημερώματα  του Σαββάτου στο σημείο με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό ώστε οι συνέπειες του φαινομένου να είναι οι μικρότερες δυνατές. Τις προηγούμενες δε ημέρες ο δήμος είχε λειτουργήσει προληπτικά με την παρουσία του Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου, καθαρίζοντας επικίνδυνα ρέματα.

Οι ζημιές που άφησε το φαινόμενο πίσω του είναι αρκετές, κυρίως σε υπόγεια σπιτιών  και υποδομές δικτύου. «Μέριμνα μας είναι η άμεση αποκατάσταση τους κυρίως όμως η θωράκιση και αυτής της περιοχής άμεσα με αντιπλημμυρικά έργα ώστε ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον να μην απειλήσουν ξανά ζωές και περιουσίες», αναφέρει ο Δήμος. Το έργο που ο δήμος προωθεί κατά προτεραιότητα είναι η κατασκευή του δικτύου ομβρίων υδάτων των Λουτρών για την απορροή των νερών της βροχής που πλέον δεν συγκρατούνται στο καμένο δάσος.

Αυτοψίες στις πληγείσες κατοικίες & αιτήσεις

Εν τω μεταξύ , η Επιτροπή καταγραφής και εκτίμησης ζημιών από τις φυσικές καταστροφές του Δήμου Κορινθίων   ενημερώνει, τους πληγέντες από την πλημμύρα , κατοίκους του Δήμου Κορινθίων, που πλήγηκε η κύρια κατοικία τους και βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πως θα πραγματοποιεί αυτοψίες στις πληγείσες κύριες κατοικίες. Όπως αναφέρει ο Δήμος οι πληγέντες των οποίων η κύρια κατοικία επλήγη από την πλημμύρα με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές οι οικοσκευές τους και να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του  Δήμου Κορινθίων έως την Δευτέρα 19.10.2020 καταθέτοντας τα απαραίτητα  δικαιολογητικά.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ