Ξεκίνησε ο εμβολιασμός κατ’ οίκον στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Στα πλαίσια του εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας για την αντιμετώπιση της νόσου Covid -19,  ο Δήμος Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου, ξεκίνησε τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν και να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα.
Όπως αναφέρει: “Οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον αφορούν αποκλειστικά πολίτες που αντιμετωπίζουν δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα. Για όλους όσοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό ή πάσχουν από βαριά ψυχική-νοητική νόσο ή δεν μπορούν να μετακινηθούν χωρίς υποστήριξη. Για τη μη ταλαιπωρία των ευαίσθητων αυτών ομάδων αποφασίστηκε ο μονοδοσικός εμβολιασμός τους με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ιατρό δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Συγκεκριμένα, οι πολίτες που επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ οίκον θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία µε τον θεράποντα ιατρό τους. Ο θεράπων ιατρός συμπληρώνει την αίτηση εμβολιασμού για τον ενδιαφερόμενο πολίτη και την καταχωρεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας.
Η χορήγηση του εμβολίου θα γίνεται στον χώρο διαμονής του ασθενή, από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου οι οποίοι θα επικοινωνούν με τους πολίτες για τη διευθέτηση του ατομικού τους ραντεβού.
Ο συντονισμός για τη διευθέτηση και χορήγηση του εμβολίου τελεί υπό την ευθύνη του Υπουργείου Υγείας.
Μπορείτε να βρείτε την Αίτηση εδώ : https://bit.ly/37jz7jx”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ