Ξεκινά σήμερα η αντιπυρική περίοδος – Με προσοχή και καλή συνεργασία μπορούμε να αποφύγουμε τις πυρκαγιές

Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης 19 Μαΐου 2021, σε δασική έκταση στον Σχίνο Λουτρακίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το πύρινο μέτωπο είναι σε πλήρη εξέλιξη και για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί από οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη και δύο μονές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκληθεί ζημιές σε τουλάχιστον τρεις κατοικίες. (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ)

Ξεκινά σήμερα η αντιπυρική περίοδος και το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή . Το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν και οι πολίτες .

Η Πυροσβεστική απευθύνει ισχυρές συστάσεις, προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει φωτιά καθώς και να ενημερώνονται αλλά και να συμβουλεύονται τις τοπικές πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Όσον αφορά την πρόληψη, όπως έχει δηλώσει και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, αυξημένες θα είναι φέτος οι περιπολίες ενώ μαζί με τις δασικές υπηρεσίες και τους πυροσβέστες θα συμμετάσχει και ο στρατός. (δασοκομάντος).  Ακόμη ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεργασία όλων των φορέων της Πολιτικής Προστασίας, με τους δήμους , στη συμβολή της επιστημονικής κοινότητας αλλά και των ίδιων των πολιτών ώστε να ενισχυθεί ο μηχανισμός αντιμετώπισης των καταστροφών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ