Ξεκινά σε λίγες εβδομάδες η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υιοθεσιών ζώων συντροφιάς και η διαδικασία αποστολής γενετικού υλικού

Ξεκινά σε λίγες εβδομάδες η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας υιοθεσιών ζώων συντροφιάς, στην οποία θα είναι αναρτημένα όλα τα ζώα που είναι στα καταφύγια, και όποια οικογένεια ενδιαφέρεται θα μπορεί να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο. Παράλληλα, είναι έτοιμη η Τράπεζα DNA και από τις 21 του μηνός θα μπορέσει να ξεκινήσει και η διαδικασία αποστολής γενετικού υλικού.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά στη Βουλή, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος,  δόθηκε και έμφαση στο πρόγραμμα χρηματοδότησης των δήμων για τη στείρωση αδέσποτων ζώων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη χώρα μας με τα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν και τα οποία δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά προέρχονται κατά κύριο λόγο και από δεσποζόμενα και από εγκαταλελειμμένα ζώα ιδιοκτητών».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των «Σπαρτιατών» Αλέξανδρου Ζερβέα σχετικά με τα ζώα συντροφιάς, ο κ. Λιβάνιος απέρριψε κατηγορηματικά, χαρακτηρίζοντάς την αντιεπιστημονική, την πρόταση του «να τροποποιηθεί ο νόμος και να μην είναι η υποχρεωτική η στείρωση των κατοικίδιων καθώς ενέχει κινδύνους για την υγεία των ζώων», εξηγώντας τους λόγους της θέσης του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ