Οικονομική ενίσχυση 50.000 € ετησίως από τον Δήμο Κορινθίων στον ΠΑΣ Κόρινθος. Τί παραχωρεί η ομάδα στον Δήμο. Ο Αναστάσιος Μποζίκης μας εξηγεί….

Η απόφαση του Δήμου Κορινθίων να παραχωρήσει στην ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, “ΠΑΣ Κόρινθος”, το Δημοτικό Στάδιο για τις προπονήσεις της και τους αγώνες της και να την χρηματοδοτεί με χορηγία 50.000 ευρώ το χρόνο για να την ενισχύει στην προσπάθειά της είτε να ανέβει κατηγορία είτε να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Γ’ κατηγορία ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κορινθίων.

Ο Δήμος συμφώνησε με το Σωματείο όλα τα παραπάνω με αντάλλαγμα να του παραχωρηθεί για 10 χρόνια το γήπεδο του Συνοικισμού για να το διαθέτει σε άλλα αθλητικά σωματεία της πόλης για προπονήσεις και αγωνιστικές δραστηριότητες.

Για αυτά τα θέματα, που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, μίλησε στην hmerisiakorinthou.gr ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοτικής Αρχής κ. Αναστάσιος Μποζίκης, αναφέροντας και διευκρινίζοντας τα εξής:

“Δύο ήταν τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο: Η χορηγία που θα κάνουμε, ως Δήμος, στο ποδοσφαιρικό σωματείο “ΠΑΣ Κόρινθος”, δηλαδή το αίτημα που έχει κάνει το σωματείο προς τον Δήμο, για χορηγία, για ενίσχυση οικονομική, και το άλλο ήταν η αποδοχή του γηπέδου του Συνοικισμού, που το παραχωρεί ο ΠΑΣ Κόρινθος – καθώς είναι ιδιοκτησίας του – εφόσον εμείς, ο Δήμος, παραχωρούμε το Δημοτικό Στάδιο, μέρος του γηπέδου για να αθλείται και να διεξάγει τους αγώνες της η ποδοσφαιρική ομάδα της Κορίνθου, με βοηθητικό το γήπεδο για τις προπονήσεις, με δύο αίθουσες, μία αίθουσα γυμναστηρίου και αποδυτήρια.

Αυτά τα παραχωρεί ο Δήμος στην ομάδα με τη δέσμευση ότι θα χρηματοδοτήσει και θα κάνει μελέτη για χλοοτάπητα στο Στάδιο, στο οποίο θα επιτρέπεται να παίζει μόνο και αποκλειστικά, η ομάδα της Κορίνθου.

Για να είμαστε κατανοητοί και στον κόσμο, το υπόλοιπο στάδιο, ο στίβος και το βοηθητικό γήπεδο που θα έχει συνθετικό χλοοτάπητα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από κάποιον άλλο σύλλογο για προπόνηση, όταν χρειαστεί.

Το Στάδιο θα είναι ανοικτό για όλους τους αθλητές και όλους τους συλλόγους που θα κάνουν τα διάφορα αθλήματα στο στίβο, όμως όλα όσα είπαμε πριν θα τα έχει στην αρμοδιότητά του ο σύλλογος “ΠΑΣ Κόρινθος”.

Αντ’ αυτού η ομάδα ΠΑΣ Κόρινθος και ο σύλλογος παραχωρούν για 10 χρόνια το γήπεδο του Συνοικισμού στον Δήμο Κορινθίων κάτι το οποίο γίνεται πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου. Στο γήπεδο θα έχει την αρμοδιότητα διαχείρισης ο Δήμος Κορινθίων και θα επιλέγει τα σωματεία που θα αθλούνται και θα κάνουν αγώνες. Προς το παρόν θα αθλούνται και θα κάνουν αγώνες η ομάδα “Αστέρας” Συνοικισμού, ο ΠΑΣ Κύψελος και η Ακαδημία Κορίνθου. Και όποια άλλη Ακαδημία του Δήμου θέλει να συμμετέχει μπορεί να κάνει ένα αίτημα κι από κει και πέρα θα δίνει ο Δήμος τη δυνατότητα να πηγαίνει να αθλείται.

Ο χλοοτάπητας που θα γίνει στο γήπεδο του Συνοικισμού θα είναι συνθετικός, για να μπορούν όλες αυτές οι ομάδες να τον χρησιμοποιούν. Γιατί διαφορετικά, αν γίνει φυσικός ο χλοοτάπητας μόνο μία ομάδα θα μπορούσε να τον κάνει χρήση, κάτι το οποίο θα συνέβαινε, επειδή πριν είχε γίνει μία μελέτη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με χρηματοδότηση 360.000 ευρώ, να γίνει επισκευή στις κερκίδες, αποδυτήρια και κατασκευή χλοοτάπητα κι είχαν βάλει στη μελέτη φυσικό χλοοτάπητα. Παρενέβη όμως ο Δήμαρχος στον Περιφερειάρχη να αλλάξει η μελέτη και να γίνει συνθετικός ο χλοοτάπητας για να μπορούν οι δραστηριότητες αυτές να γίνονται από αυτούς τους συλλόγους που προαναφέραμε. Για να αντέξει ο χλοοτάπητας και να μπορούν όλοι οι σύλλογοι να κάνουν δραστηριότητες.

Ο Δήμος θα ενισχύει κάθε χρόνο τον ΠΑΣ Κόρινθο με (χορηγία) 50.000 ευρώ στην κατηγορία που είναι τώρα και αν ανέβει στην Β’ κατηγορία τα χρήματα θα δίνονται για τα έξοδα του Συλλόγου. Είναι μία κίνηση που κάνουμε για να εμψυχώσουμε και τους παίκτες και τη Διοίκηση, εφόσον μένουν μόνο δύο αγωνιστικές μήπως ανέβει η ομάδα κατηγορία. Αν η ομάδα παραμείνει στην Γ’ κατηγορία, πάλι θα ισχύουν τα 50.000 ευρώ αν χρόνο, αν η ομάδα πέσει κατηγορία η ενίσχυση θα γίνει 10.000 ευρώ το χρόνο.

Σ’ αυτά υπήρχαν αντιδράσεις από τη “Συμμαχία Πολιτών”, που καταψήφισε και την οικονομική ενίσχυση και την παραχώρηση του γηπέδου του Συνοικισμού, διότι υποστήριξαν ότι “το ένα ήλθε πολύ γρήγορα και γιατί να δώσουμε τα λεφτά εφόσον απομένουν μόνο 2 αγωνιστικές” και για το άλλο ότι κάποια  σύνταξη στην εισήγηση δεν ήταν σωστή, κατά την άποψή τους. Οπότε καταψήφισαν και στις δύο περιπτώσεις. Υπερψήφισε μαζί με την πλειοψηφία και ο κ. Μπίντζος, διαφοροποιώντας τη θέση του από τη “Συμμαχία Πολιτών”, την παράταξη που ανήκει. Ο Αλέξανδρος Γκουργιώτης ψήφισε την οικονομική ενίσχυση στον “ΠΑΣ Κόρινθος” αλλά καταψήφισε τη διαδικασία του γηπέδου, ενώ η “Πράσινη Πόλη” ψήφισε και τα 2 θέματα.

Θέλω να πω ότι είναι κρίμα και λυπηρό να μην είμαστε άξιοι να δώσουμε 50.000 ευρώ σ’ αυτή την ιστορική ομάδα, που τόσα χρόνια αγωνιζόταν να φτάσει εκεί που έφθασε. Να μην την “γκρεμίσουμε” τώρα στο τέλος. Σαν Κορίνθιους αυτή η ομάδα μάς αντιπροσωπεύει πανελλαδικά και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί δίπλα της, ο καθένας με τον δικό του τρόπο”.

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ