Οι φλόγες έκαψαν για 6η ημέρα την βόρεια Εύβοια και συνεχίζουν…

Συνεχίζεται και στο τέλος της 6ης ημέρας ο εφιάλτης της φωτιάς  στην βόρεια Εύβοια. Η φωτιά συνεχίζει την πορεία της , επεκτείνεται και οι εικόνες  δεν θα ξεχαστούν εύκολα. Στις φλόγες παραδίνεται το ένα χωριό μετά το άλλο και οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ήδη κάποια σπίτια το απόγευμα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Επίσης ένα άλλο μεγάλο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται αυτή την ώρα στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο.

Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες – και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ .  Η ενίσχυση που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία  ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι και διευκολύνουν το έργο της πυρόσβεσης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ