Ο Αντιπεριφερειάρχης Χ. Βυτινιώτης μας ενημερώνει για τα τρία σημαντικά Εκκλησιαστικά έργα που είναι σε εξέλιξη από την Περιφέρεια σε συνεργασία με την Ι.Μ Κορίνθου

Σε εξέλιξη είναι τρία σημαντικά Εκκλησιαστικά έργα στο νομό μας. Τα έργα εκτελούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την αγαστή συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου.

Ο Περιφερειάρχης κ. Π. Νίκας και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος  στις συναντήσεις που είχαν, έχουν τονίσει την πολύ καλή συνεργασία για την πρόοδο των έργων.

Πιο αναλυτικά και όπως μας ενημέρωσε  σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χάρης Βυτινιώτης τα έργα που εκτελούνται αυτή την περίοδο είναι: 1. Η επανάχρηση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση  δύο κτιρίων της Ιεράς Μητρόπολης και συγκεκριμένα η Βιβλιοθήκη και το Εκθετήριο. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.200.000 € και σκοπός του είναι η ανάδειξή τους σε Πνευματικά Κέντρα.

  1. Η ανέγερση ισόγειας οικοδομής με υπόγειο , με χρήση συνάθροισης κοινού και εστιατόριο. Το έργο έχει την ονομασία «Γεύμα αγάπης», είναι προϋπολογισμού 850.000 € και εκτελείται στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Αποστόλου Παύλου.

Το τρίτο έργο είναι η αλλαγή χρήσης υπάρχοντος ισογείου κτίσματος , ισόγεια προσθήκη κατ’ επέκταση , εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αλλαγή όψεων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κορίνθου. Ένα πολύ σημαντικό έργο, τις εργασίες του οποίου  είδε αυτές τις ημέρες από κοντά ο κος Βυτινιώτης. Το έργο αυτό  έχει προϋπολογισμό 1.835.200 € και ονομάζεται «Το έργο του Αποστόλου Παύλου».

«Οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά και πολύ γρήγορα θα δοθεί σε χρήση στους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας» όπως έχει δηλώσει ο κος Βυτινιώτης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ