Ο Βουλευτής Κ. Κόλλιας ζητά από το Υπουργείο να δοθεί επιπλέον παράταση για τις αντιρρήσεις στους δασικούς χάρτες και στην Κορινθία

Παρέμβαση έκανε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Κόλλιας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να δοθεί επιπλέον παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες στην Κορινθία. Σχετικά με το θέμα,  ο κος Κόλλιας δήλωσε τα εξής:

«Το τελευταίο διάστημα έχω γίνει αποδέκτης αλλεπάλληλων αιτημάτων από συμπολίτες μου, τόσο του Νομού Κορινθίας όσο και ευρύτερα, σχετικά με την παράταση στην προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου των δασικών χαρτών.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση που λάβαμε από το αρμόδιο Υπουργείο (ΥΠΕΝ), καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αντιρρήσεων είναι η 31η Μαΐου 2022.

Ασφαλώς, πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως δύσκολο έργο, για το οποίο καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να ολοκληρωθεί έγκαιρα και σωστά. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι οι Διευθύνσεις Δασών έχουν αποδυθεί σε αγώνα δρόμου για να ανταποκριθούν στις ασφυκτικές προθεσμίες, ενώ αντιμετωπίζουν και προβλήματα υποστελέχωσης και μεγάλου όγκου εργασίας. Επιπλέον, και οι ενδιαφερόμενοι πολίτες δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις προβλεπόμενες προθεσμίες, καθόσον η συγκέντρωση των αναγκαίων αποδεικτικών στοιχείων για την υποβολή της αντίρρησης (τοπογραφικά διαγράμματα κλπ.) συχνά απαιτεί χρόνο.

Απ΄ ό,τι φαίνεται δεν είναι δυνατή, μέχρι και σήμερα, η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών. Για το λόγο αυτό, ήδη έχω υποβάλει νέο αίτημα στον Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Γ. Αμυρά, τεκμηριώνοντας την αναγκαιότητα μιας επιπλέον παράτασης στην ισχύουσα προθεσμία, ούτως ώστε να διευκολυνθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μου, καθώς και οι αρμόδιες Υπηρεσίες.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι το θέμα αφορά ολόκληρη την επικράτεια, έχω επικοινωνήσει και με πολλούς συναδέλφους μου Βουλευτές, στοχεύοντας στην άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών. Με χαροποιεί ιδιαιτέρως ότι το αίτημά μου αυτό ενισχύεται και από τις δικές τους παρεμβάσεις, καθώς επακολούθησαν και άλλα αιτήματα προς τον ίδιο σκοπό.

Εκτιμώ ότι η σχετική τροπολογία που θα κατατεθεί θα πρέπει να αφορά όλη την γεωγραφική επικράτεια και να δοθεί επιπλέον παράταση τουλάχιστον ενός μήνα. Προσδοκώ και αναμένω την θετική πρωτοβουλία του Υφυπουργού, κ. Αμυρά, με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ