Ο Γιώργος Γκιώνης μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για τα έργα του Βιολογικού Αγίων Θεοδώρων & της περίφραξης της Διώρυγας που υπογράφτηκαν χθες

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας , Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Γκιώνης μίλησε σήμερα στην hmerisiakorinthou.gr  για την προγραμματική σύμβαση που υπογράφτηκε χθες με την ανάδοχο εταιρεία για την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού των Αγίων Θεοδώρων.

Το έργο αυτό φτιάχτηκε πριν από αρκετά χρόνια και δεν μπόρεσε να λειτουργήσει γιατί κατασκευάστηκε για πολλούς περισσότερους κατοίκους  . Γι’ αυτό, ο κ. Γκιώνης μας είπε, ότι υπάρχει η πιθανότητα να συνδεθεί όλο το παραιακό κομμάτι του Σαρωνικού σε αυτόν τον βιολογικό, από τα Ίσθμια, μέχρι την Αλμυρή.
Επίσης ο Δήμαρχος είπε ότι έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για το άλλο μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα της περιοχής που είναι η περίφραξη της διώρυγας.
Δημοσιογράφος: Μπορείτε να μας πείτε σε ποιο στάδιο βρίσκετε το έργο της περίφραξης της διώρυγας;
Γκιώνης: Υπόγραψα προγραμματική σύμβαση με τον Περιφερειάρχη κ. Νίκα. Τα περισσότερα κονδύλια γι’ αυτό το έργο τα βάζει η Περιφέρεια και ένα κομμάτι βάζει ο Δήμος.
Δημοσιογράφος: Η ΑΕΔΙΚ δεν θα συνεισφέρει οικονομικά σε αυτό;
Γκιώνης: Όχι, γιατί η ΑΕΔΙΚ λόγω της μη διέλευσης πλοίων εδώ και ένα χρόνο δεν έχει κανένα έσοδο. Πρέπει να γίνει η περίφραξη επειδή έχουν πέσει πολλοί άνθρωποι εκεί, έπεσε και ένα παιδί όπως θυμάστε. Έτσι θα υπάρχει προστασία σε όλο το μήκος του Ισθμού.
Δημοσιογράφος: Ο Δήμος Λουτρακίου δεν συμμετείχε ποτέ στην διοίκηση της ΑΕΔΙΚ, αν και η διώρυγα ανήκει διοικητικά στο Λουτράκι.
Γκιώνης: Η αλήθεια είναι ότι έχει ζητηθεί και στο παρελθόν να συμμετάσχει και ο Δήμος στην διοίκηση της διώρυγας, αλλά αυτό δεν έχει γίνει δεκτό. Εμείς θεωρούμε ότι θα έπρεπε να συμμετέχουμε αφού γνωρίζουμε καλύτερα τα προβλήματα της περιοχής μας άρα και της διώρυγας. Το να έρχεσαι μία φορά την εβδομάδα και να βλέπεις δεν έχει σχέση με το να ζεις εδώ.
Δημοσιογράφος: Σχετικά με τον βιολογικό καθαρισμό των Αγίων Θεοδώρων;
Γκιώνης: Υπογράφτηκε προγραμματική σύμβαση με την εταιρεία και τον Περιφερειάρχη. Αυτό έγινε χτες και άμεσα η εταιρεία θα φτιάξει τον βιολογικό, που είναι μία “αρρωστημένη κατάσταση” εδώ και 15 χρόνια. Ευτυχώς ο Περιφερειάρχης αντιλήφθηκε την σοβαρότητα του θέματος και το προχώρησε.
Ο διαγωνισμός που έγινε είναι πολύ επιτυχημένος κατά τη γνώμη μου, αφού η εταιρεία θα λειτουργήσει τον βιολογικό για τα τρία πρώτα χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του. Αυτό είναι πολύ καλό γιατί οι βιολογικοί είναι πολύπλοκα έργα και έτσι όταν θα μας τον παραδώσουν θα έχουν λύσει και όποια πρώτα προβλήματα εμφανιστούν. Επίσης θα μπορούμε να έχουμε νερό για πότισμα, κάτι που είναι πολύ σημαντικό.
Το πρόβλημα του συγκεκριμένου βιολογικού είναι ότι κατασκευάστηκε για πολλούς περισσότερους κατοίκους από τους υπάρχοντες.
Η ΔΕΥΑΛ θα ξεκινήσει από τώρα να συνδέεται στο δίκτυο ώστε να είμαστε έτοιμοι. Και μετά μπορεί να συνδεθεί όλο το παραλιακό κομμάτι, Καλαμάκι, Αλμυρή, Κεχριές, Λουτρά Ωραίας Ελένης. Αυτό όμως είναι θέμα κράτους και Περιφέρειας.

Δημοσιογράφος: Ξέρετε, αν και δεν είναι αρμοδιότητά σας ποιες είναι οι εξελίξεις για την αποκατάσταση των ζημιών της διώρυγας;
Γκιώνης: Η ζημιά είναι τεράστια. Εδώ και έναν χρόνο δεν περνούν πλοία, οπότε είναι μια κατάσταση που επηρεάζει και τη ναυτιλία και την περιοχή μας, αλλά και γενικότερα όλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ