Ο Γιώργος Λάνθιμος ο μεγάλος νικητής του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας κερδίζοντας τον “Χρυσό Λέοντα” για την ταινία του «Poor Things»

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας. Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης και δημιουργός κέρδισε τον “Χρυσό Λέοντα” για την ταινία του «Poor Things».

Ο ίδιος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω το φεστιβάλ, το συνεργείο και όλους τους συνεργάτες. Πήρε κάποια χρόνια μέχρι η κινηματογραφική βιομηχανία να είναι έτοιμη για μία τέτοια  ταινία». Ευχαρίστησε τον συγγραφέα του βιβλίου και τον σεναριογράφο ο οποίος απουσίαζε από την τελετή λόγω της εν εξελίξει απεργίας των Αμερικανών σεναριογράφων, στους οποίους  ο Έλληνας σκηνοθέτης εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Ο σκηνοθέτης ευχαρίστησε την σύντροφο του, Αριάν (Λαμπέντ), που «είναι πάντα  εδώ για μένα. Και πάνω απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω αυτό το απίστευτο πλάσμα, τον χαρακτήρα της ταινίας – τη Μπέλα Μπάξτερ και βέβαια την Έμα Στόουν που είναι και αυτή ένα απίστευτο πλάσμα», τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ