Ο Γ. Γκιώνης μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για την απένταξη του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας : Κοιτάμε να το εντάξουμε σε κάποιο άλλο πρόγραμμα

Μιλώντας στην hmerisiakorinthou.gr για τη δυσάρεστη, για τον Δήμο του εξέλιξη, της απένταξης του μεγάλου έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας , ο Δήμαρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης είπε:

Ερώτηση: Μπορείτε να μας κάνετε ένα σχόλιο για τα αντιπλημμυρικά έργα που απεντάχθηκαν;

Γκιώνης: Δυστυχώς κι ενώ τα έργα είχαν περάσει τους διαγωνισμούς και ήταν στον Υπουργό για υπογραφή ώστε μετά να εγκριθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά να υπογράψει ο εργολάβος , τα “έκοψαν” και ήταν σε τελικό στάδιο. Θεωρώ ότι επίτηδες το καθυστερούσαν.

Ερώτηση: Και ποιο λόγο προβάλλουν;

Γκιώνης: Ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν αλλού τα χρήματα. Άν είχε τελειώσει αυτό, τρεις – τέσσερις μήνες τώρα, θα είχε 2,5 χρόνια μπροστά να τελειώσει αυτό το έργο.

Ερώτηση: Και αν πλημμυρίσει τι θα πουν στον κόσμο;

Γκιώνης: Τι να σας πω. Ας πουν ό,τι θέλουν. Το θεωρώ απαράδεκτο. Ο διαγωνισμός τελείωσε τον Μάιο και ακόμη δεν έχουμε υπογράψει. Ο διαγωνισμός είναι του Υπουργείου και αυτοί καθυστέρησαν και αυτοί το απένταξαν.

Ερώτηση: Είναι σε επικίνδυνη κατάσταση για πλημμύρα αυτά τα ρέματα;

Γκιώνης: Το ένα είναι αυτό στο οποίο είχε πνιγεί ένας άνθρωπος το 1994. Το ρέμα της Αγίας Μαρίνας. Αλλά είναι οκτώ ρέματα δεν είναι ένα και αν τα διευθετούσαμε θα προστατευόταν τουλάχιστον το Λουτράκι. Τώρα κοιτάμε αν μπορούμε να το εντάξουμε σε άλλο πρόγραμμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ