Ο Γ. Παπαμιχαήλ από τον Σ.Ε.Α.Κ μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για την δημόσια πρόσκληση προς τους Δημοτικούς συνδυασμούς του Δ. Κορινθίων

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου “Η Τριήρης” απευθύνει δημόσια πρόσκληση σε όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς του Δήμου Κορινθίων να κάνουν γνωστές τις προγραμματικές τους δεσμεύσεις για την περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου εν’ όψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του προσεχούς Οκτωβρίου. Η hmerisiakorinthou.gr επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του συλλόγου κο Γ. Παπαμιχάηλ θέλοντας να καταγράψει και την προσωπική του δήλωση για το θέμα αυτό . Ο κος Παπαμιχαήλ μας είπε:

Ερ: Κύριε Παπαμιχαήλ, θα θέλαμε να μάς μιλήσετε για την δημόσια πρόσκληση που απευθύνατε προς τους συνδυασμούς των υποψηφίων Δημάρχων να υποβάλουν τις προτάσεις τους σχετικά με το τι σκέφτονται για την περιοχή σας, για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζετε, καθώς επίσης και για τα ίδια τα προβλήματα και τα ζητήματα που θέτετε ως σύλλογος.

Απ:Η Αρχαία Κόρινθος, όπως ξέρετε, είναι μία “πατέντα” τουριστικού προϊόντος. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια έχουμε κάποια προβλήματα.  Είναι, ας πούμε, από πλευράς Δήμου, το διαχειριστικό σχέδιο, σε ποια φάση, σε ποιο σημείο βρίσκεται.

Είναι οι δημόσιες τουαλέτες, που θέλουν ανακατασκευή, καθώς και οι τουαλέτες για τα ΑΜΕΑ.

Είναι οι δημόσιοι χώροι στάθμευσης, οι οποίοι θέλουν διαμόρφωση και φωτισμό και σε ένα από τα δύο πάρκινγκ πρέπει να μεγαλώσει ο ένας χώρος, πρέπει να αγοραστεί.

Μετά έχουμε ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που είναι η πλατεία – πεζόδρομος που εδώ και πάρα πολλά χρόνια πρέπει να σταματήσουν τα ημίμετρα, διότι με ημίμετρα ποτέ δεν λύθηκε κάποιο πρόβλημα. Πρέπει να γίνει πλατεία, να μπορεί ο επισκέπτης να έρθει, να κάτσει, να δει τον Αρχαιολογικό χώρο και να ευχαριστηθεί με την οικογένειά του.

Μετά ένα άλλο θέμα που έχουμε είναι το Κέντρο Εμπορίου. Μετά την επιτυχημένη εκδήλωση που κάναμε – “Θησαυροί της Κορινθιακής γης” – προτείνουμε να γίνει ένας μικρός χώρος για τους τοπικούς παραγωγούς.

Μετά έχουμε το κυκλοφοριακό και την αξιοποίηση του τουριστικού περιπτέρου στην Ακροκόρινθο, που είναι ένα κόσμημα για την Αρχαία Κόρινθο, και δυστυχώς δεν υπάρχει νερό και γενικά πρέπει να φτιαχτεί το κτίριο.

Και τελευταίο είναι η πρόσβαση των ΑΜΕΑ. Πολλοί Δήμοι πλέον έχουνε κάνει πάρα πολλά πράγματα για τους ανθρώπους ΑΜΕΑ, εμείς δεν έχουμε κάνει κάτι.

Μετά από αυτά, καλούμε τους υποψηφίους Δημάρχους να μάς ενημερώσουνε για τα προγράμματά τους για την Αρχαία Κόρινθο, να ενημερώσουμε και εμείς τα μέλη μας και να δούμε τί μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί.

Ερ: Έχετε ήδη κάποια ανταπόκριση ή περιμένετε ακόμα τις απαντήσεις; Έχετε δώσει κάποιο χρονικό ορίζοντα για τις απαντήσεις;

Απ: Θα αφήσουμε ένα χρονικό διάστημα και μετά θα επικοινωνήσουμε για να κάνουμε μία ανοικτή συζήτηση, να δούμε τον σκοπό τους, το πρόγραμμά τους και τι άλλα θα θέσουν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι.

Γ.Π.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ