Ο Γ. Πιέτρης μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για το Σύλλογο Κορίνθιων επιχειρηματιών εστίασης: “Πολλά χρόνια περιμέναμε να κάνουμε κάτι τέτοιο…”

Ο γνωστός επιχειρηματίας της πόλης μας Γιώργος Πιέτρης μίλησε σήμερα στην hmerisiakorinthou.gr για τη πρωτοβουλία να δημιουργηθεί Σύλλογος των επιχειρηματιών της Κορίνθου που δραστηριοποιούνται στην εστίαση. Μας μίλησε για τον σκοπό αυτού του νεοσύστατου συλλόγου και τί μπορεί να προσφέρει αφενός στα μέλη του , αφετέρου στην Κόρινθο αλλά και όλο το νομό μας. Να θυμίσουμε πως χθες το απόγευμα είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση μελών στο Επιμελητήριο που θα αποτελούν τον σύλλογο.

Ο κος Πιέτρης μας είπε:

Ερ: Κύριε Πιέτρη, πείτε μας για την πρωτοβουλία σας να προχωρήσετε στη σύσταση του Συλλόγου Επιχειρηματιών Εστίασης και για τους σκοπούς αυτού του Συλλόγου. Πώς θεωρείτε ότι μπορεί να βοηθήσει τα καταστήματα του κλάδου σας στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους;

Απ: Είναι μία μεγάλη ανησυχία που είχαμε διάφοροι επιχειρηματίες εδώ στην περιοχή, που ασχολούμαστε με την εστίαση, ώστε να μπορούμε τη δουλειά μας να την κάνουμε καλύτερη, δηλαδή να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τρόπους να φέρουμε κόσμο στην Κόρινθο.

Αυτό που μπορούμε εμείς από την μεριά μας είναι να καλλωπίσουμε τα καταστήματά μας, με τη συνεργασία του Δήμου, και να φτιάξουμε ωραία καταστήματα, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, βάσει της νέας φιλοσοφίας, της ευρωπαϊκής. Να φτιάξουμε τα καταστήματα πιο όμορφα, να είναι ένας πόλος έλξης, ώστε να έλθει κόσμος στην περιοχή μας.

Πολλά χρόνια περιμέναμε να κάνουμε κάτι τέτοιο αλλά δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Τώρα φτάσαμε στο σημείο και είμαστε έτοιμοι να πάμε σε εκλογές, να φτιάξουμε τον Σύλλογο και να έχουμε μία εμβέλεια πανελλαδική και να ενταχθούμε και στον πανελλαδικό Σύλλογο.

Ερ: Πόσα περίπου είναι τα καταστήματα εστίασης στην Κόρινθο;

Απ: Τα καταστήματά μας περίπου είναι 250 με 300. Είμαστε πάνω από 120 καταστηματάρχες, φθάνουμε σχεδόν το 50%. Εμείς θα δουλέψουμε για όλο τον Δήμο, δεν θα δουλέψουμε μόνο για την Κόρινθο. Θα δημιουργήσουμε, θα φτιάξουμε όλες τις πόλεις και τα χωριά, ώστε να έχουνε κι αυτοί αυτό που χρειάζεται.

Ερ: Φυσικά θα απαιτηθεί και συνεργασία με τον Δήμο. Υπάρχει αυτή η προοπτική; Πώς την βλέπετε;

Απ: Συνεργασία με τον Δήμο υπάρχει, ήδη ο Δήμος μάς έδωσε την πρωτοβουλία εμάς να φτιάξουμε την Κανονιστική, να την μελετήσουμε και να την προωθήσουμε – κάποια καλά πράγματα – να κάνουμε τις προτάσεις μας, να είναι νόμιμες και εφόσον είναι νόμιμες να έρθει ο Δήμος και να τις “περάσει” εκεί που πρέπει να τις “περάσει”.

Ερ: Πότε περίπου βλέπετε, χρονικά, να γίνεται αυτό και να εφαρμόζεται;

Απ: Η εφαρμογή του έχει ήδη αρχίσει. Εμείς είμαστε μια προσωρινή επιτροπή με πρόεδρο εμένα που έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες όλες. Ταυτόχρονα, για να μη χάνουμε χρόνο, το νομικό τμήμα του Συλλόγου μας, καταθέτει στο Πρωτοδικείο το Καταστατικό, ώστε να εγκριθούν από κει, να προχωρήσουμε και να πάμε σε εκλογές άμεσα. Και ταυτόχρονα, οι διαδικασίες της Κανονιστικής και ο,τιδήποτε άλλο έχει σχέση προχωράνε. Οποιοσδήποτε έχει πρόβλημα πρέπει να απευθύνεται στο Σύλλογό μας, πρέπει να μιλάει με την επιτροπή του Συλλόγου, για να λύνει τα θέματα.

Δεν χρειάζεται τώρα να μπαίνει κανένας μεσάζων στη μέση ούτε να κάνει κανένας πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας.

Προσπαθούμε να κάνουμε καλά τη δουλειά μας, έχουμε την εμπειρία και θεωρώ ότι θα πάμε καλά.

Γ.Π

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ