Ο.Η.Ε: “Η κλιματική αλλαγή αλλάζει και επηρεάζει τον κόσμο με ρυθμό πολύ ταχύτερο από τον αναμενόμενο”

Προβληματίζει η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας . Σύμφωνα με νέα έκθεσή του για τις συνέπειες της κρίσης και την ανάγκη άμεσης προσαρμογής, ο Ο.Η.Ε. αναφέρει πως σχεδόν ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός είναι «άκρως ευάλωτος» στην κλιματική αλλαγή, η οποία ήδη προκαλεί «μη αναστρέψιμες» επιπτώσεις, όπως προειδοποιεί ο παγκόσμιος οργανισμός.  Ακόμα και στο καλύτερο σενάριο, όσον αφορά την πορεία των εκπομπών άνθρακα και της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας, η κλιματική αλλαγή ξεπερνά πλέον τα όρια της φύσης και των ανθρώπων να προσαρμόζονται σε νέες συνθήκες, τονίζεται.

«Η σημερινή έκθεση της IPCC είναι ένας άτλαντας της ανθρώπινης οδύνης» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

H κλιματική αλλαγή αύξησε την πιθανότητα ακραίων φαινομένων , ενώ σχεδόν σε όλα τα επιμέρους ζητήματα, η έκθεση καθιστά σαφές ότι η κλιματική αλλαγή αλλάζει και επηρεάζει τον κόσμο με ρυθμό πολύ ταχύτερο από τον αναμενόμενο.

Ο χρόνος τελειώνει, προειδοποιεί η έκθεση. Οι αποφάσεις που θα λάβει η διεθνής κοινότητα αυτή τη δεκαετία θα καθορίσουν το μέλλον της κλιματικής αλλαγής.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ