Ο καύσωνας “σαρώνει” τη χώρα – Μέχρι και 46 βαθμούς θα φθάσει η θερμοκρασία! Σε ετοιμότητα οι Δήμοι στην Κορινθία

Συνεχίζεται η “επέλαση” του καύσωνα σε όλη τη χώρα . Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και τις επόμενες ημέρες  θα φτάσουν κατά τόπους και τους 46 βαθμούς ενώ η αισθητή θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 50! σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Η καυτή αέρια μάζα έχει έρθει απο την Αφρική και θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες.
Η κορύφωση των υψηλών θερμοκρασιών θα  γίνει την ερχόμενη Τετάρτη αλλά η πολύ ζέστη θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή.

Σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου και στους Δήμους της Κορινθίας όλες οι Υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα για την καλύτερη αντιμετώπιση του ισχυρού κύματος καύσωνα, ανοίγοντας αίθουσες για τους πολίτες κ.λ.π

Τα χαρακτηριστικά του καύσωνα είναι:  Μεγάλη διάρκεια, πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες (42 – 45 βαθμοί Κελσίου), πολύ υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες (28 – 32 βαθμοί Κελσίου) και φυσικά ο Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Οι πολίτες θα πρέπει να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οδηγίες προφύλαξης:
Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο και σκουρόχρωμα γυαλιά. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.
Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης και εργασίας τις θερμές ώρες της ημέρας.
Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.
Λήψη ελαφράς, μη λιπαρής, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.
Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή  πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες. Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ