Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ισθμό : Τί δηλωσε ο Πρωθυπουργός για το κανάλι που παραδίδεται ξανά στην ναυσιπλοϊα

Στις 4 το απόγευμα έφτασε ο πρωθυπουργός κ. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στον Ισθμό  της Κορίνθου ώστε να επιθεωρήσει την πρόοδο των έργων.

Ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε σε σκάφος του λιμενικού το οποίο τον αποβίβασε στη φορτηγίδα που είναι η βάση των έργων μέσα στη διώρυγα προς την πλευρά της Ποσειδωνίας. Οι υπεύθυνοι του έργου τον κατατόπισαν πάνω στα τεχνικά ζητήματα και τον ενημέρωσαν για την πρόοδο των έργων.

Ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι όλο το έργο πάει καλά,  ενώ ταυτόχρονα απευθυνόμενος στους εργαζόμενους του έργου τους παρακάλεσε να προσέχουν και να τηρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας. Έδειξε ικανοποιημένος από την πρόοδο των έργων και πρόσθεσε πως πρέπει ταυτόχρονα ο Ισθμός να αναδειχθεί ακόμη καλύτερα ώστε να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες αφού είναι από τα μοναδικά αξιοθέατα παγκοσμίως.

Παρών και ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ταγαράς ο οποίος είπε ότι ο Ισθμός είναι ένα μεγάλο έργο από τα μοναδικά στον κόσμο. Οι εργασίες είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Ο Ισθμός θα μείνει ανοιχτός Ιούλιο και Αύγουστο. Θα ξανανοίξει το επόμενο καλοκαίρι για τέσσερις μήνες και το μεθεπόμενο θα ανοίξει οριστικά.

“Οι δυσκολίες του έργου είναι μεγάλες γι’ αυτό και ο προϋπολογισμός έφτασε πάνω από 30 εκατομμύρια, αυτό γιατί έχουν ακουστεί διάφορα.” , όπως τονίστηκε.

“Και πρέπει να παρακολουθούμε και έχουμε φροντίσει με νέες τεχνολογίες γι’ αυτό. Διότι αν το είχαμε παρακολουθήσει από παλιότερα, όταν οι ζημιές ήταν ακόμη μικρότερες θα μπορούσαμε να τον αποκαταστήσουμε και πιο εύκολα και πιο φθηνά. Τώρα  λόγω του μεγέθους της ζημιάς οι αποκαταστάσεις που γίνονται είναι και τεχνικά δύσκολες, αλλά και μεγάλες σε έκταση”, είπε ο κος Ταγαράς.

Για  το έργο μίλησε και ο κ. Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και είπε ότι οι εργασίες ξεκίνησαν άμεσα. “Είμαστε βέβαιοι ότι με τα έργα δεν θα έχουμε ατυχήματα είτε για εργαζόμενους είτε για τους διερχόμενους.”, είπε.

Πέρα  από  αυτό όμως, πρόσθεσε  ο κ. Δήμας, η διώρυγα “πρέπει να έχει ένα master plan, να ξέρουμε πως ακριβώς θα την αξιοποιήσουμε στο μέλλον. Και πρέπει να κινηθούμε έτσι  να έχουμε κι άλλους επισκέπτες. Μην ξεχνάμε ότι δίπλα στη διώρυγα είναι ο Δίολκος, ο οποίος δεν αξιοποιείται στον βαθμό που θα έπρεπε. Άρα δεν πρόκειται μόνο για μία μεγάλη υποδομή  του  τόπου μας, αλλά και για ένα αξιοθέατο παγκόσμιας εμβέλειας, το οποίο μπορεί να φέρει επιπλέον εισόδημα στην περιοχή μας.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ