Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νεμέας ”Άγιος Γεώργιος” Δ. Καραμάνης εκπροσώπησε τους αγρότες της Κορινθίας στη συνάντηση στην Τρίπολη

Και αγρότες από την Κορινθία έλαβαν μέρος στην ευρεία σύσκεψη για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε χθες  το μεσημέρι στα γραφεία της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων Στάθη Αναστασόπουλου, εκπροσώπων της ΟΑΣΠΠ (Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου) και υπηρεσιακών στελεχών από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

 Ο κ. Νίκας έκανε λόγο για “δημιουργική συζήτηση” με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου της Περιφέρειας, σημειώνοντας πως είναι “αποδεκτό απ’ όλους ότι οι αγρότες μας αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες” για να προσθέσει ωστόσο ότι “γίνονται προσπάθειες ώστε ο κόσμος αυτός να βοηθηθεί -τόσο από τον ΕΛΓΑ όσο και από την πολιτεία- καθώς ως χώρα αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με την εγκατάλειψη της υπαίθρου εξ αιτίας της αστικοποίησης”.

Συνεχίζοντας, ο Π. Νίκας τόνισε πως “από πλευράς Περιφέρειας γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να συνδράμουμε τον αγροτικό κόσμο και τον πρωτογενή τομέα γενικότερα, εστιάζοντας μεταξύ άλλων σε ζητήματα όπως η άρδευση, η επιστημονική υποστήριξη των παραγωγών, έχοντας κινητοποιήσει σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ επιδιώκουμε να διατηρούμε καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, όπως το ίδιο πράττουμε και με την κυβέρνηση και με όσους έχουν θεσμικό ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα.

Στόχος μας είναι να λύνουμε προβλήματα και να απαντούμε με επιχειρήματα, αλλά και διαθέτοντας τους πόρους που απαιτούνται για την άρδευση, τους αναδασμούς, την αντιμετώπιση ασθενειών και παθογόνων, τα επιστημονικά συνέδρια και ό,τι άλλο μπορεί να συνδράμει τους αγρότες μας” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Καταλήγοντας, εξέφρασε ευχαριστίες προς τους εκπροσώπους των αγροτών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εποικοδομητική συνάντηση, όπως επίσης προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρ. Λυκουρέντζο -επισημαίνοντας ότι επέτυχε να αναμορφώσει επί τα βελτίω την λειτουργία του Οργανισμού-, καθώς και προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας “οι οποίες, παρά την υποστελέχωσή τους, κάνουν το καλύτερο δυνατό” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των αγροτών -οι οποίοι στη συνάντηση εκφράστηκαν μέσω γραμματέα της ΟΑΣΠΠ Βασίλη Βουρλίτη, του μέλους του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Σπύρου Νικολόπουλου γραμματέα του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης και του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Νεμέας ”Άγιος Γεώργιος” Δημήτρη Καραμάνη- επισήμαναν, μεταξύ άλλων, το ολοένα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, την απαίτηση για αναπλήρωση της απώλειας εισοδήματος για την αδιάθετη στην αγορά παραγωγή ή γι’ αυτή που καταστράφηκε στο χωράφι, όπως και την άμεση ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών των 314 δικαιούχων οι οποίοι έμειναν έξω από αυτό λόγω εξάντλησης της σχετικής πίστωσης παρ’ όλο που πληρούσαν τα κριτήρια. Καταλήγοντας ανέφεραν ότι η  συνάντηση “αρκέστηκε σε διαπιστώσεις, χωρίς να προκύπτουν ουσιαστικές λύσεις” παρατηρώντας ότι θα συνεχίσουν “στον δρόμο του αγώνα”, όπως έκανε χθες γνωστό η Περιφέρεια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ