Ο Σπύρος Ράτης μιλά στην hmerisiakorinthou.gr μετά την μεγάλη φωτιά σε Λουτράκι & Αγίους Θεοδώρους

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Καλλιθέα και γρήγορα επεκτάθηκε σε πολλούς οικισμούς του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, άφησε πίσω της μεγάλη καταστροφή, τόσο στο περιβάλλον όσο και σε περιουσίες.  Ο δήμος δεν πιάστηκε απροετοίμαστος , αφού είχε φροντίσει και είχε δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες και ήξερε την επικινδυνότητα της ημέρας . Ωστόσο η ένταση της φωτιάς ήταν πολύ μεγάλη και δεν ήταν εύκολο να ελεγχθεί. Καθοριστική ήταν φυσικά και η βοήθεια των εθελοντών από την πρώτη στιγμή για την κατάσβεση . 

Ένας από τους πρωτεργάτες της τεράστιας προσπάθειας για την κατάσβεση και αυτής της φωτιάς ήταν ο Αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων Σπύρος Ράτης , που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς δίνοντας και αυτός μάχη για να σβήσει.

Η hmerisiakorinthou.gr μίλησε σήμερα μαζί του προκειμένου να μας πει για τις συνέπειες αυτής της μεγάλης φωτιάς του καλοκαιριού στην περιοχή του:

 Ερ: Ποιος είναι ο απολογισμός της πρόσφατης πυρκαγιάς στην περιοχή του Δήμου σας;

Απ: Γύρω στα 15.000 στρέμματα κάηκαν.

– Είχαμε σπίτια, κατοικίες κατεστραμμένες;

Συνολικά 35 σπίτια.

– Σε ποια περιοχή;

Οικισμοί του Λουτρακίου και Άγιο Χαράλαμπο.

– Εσείς πήρατε μέρος στην κατάσβεση;

Ναι κανονικά, κανονικά.

– Οι δεξαμενές με νερό βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς;

Οι δεξαμενές του Δήμου είχανε νερό. Οι δεξαμενές που χρειαζόντουσαν τα πυροσβεστικά ήταν όλες γεμάτες. Οι δεξαμενές της Περιφέρειας δεν χρησιμοποιήθηκαν, ήταν μακριά από τα σημεία της φωτιάς. Ο δήμος έχει 35 δεξαμενές στο βουνό που λειτούργησαν όλες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ