Ο Χρίστος Δήμας συνάντησε τον θρύλο της παγκόσμιας ποδηλασίας , κορυφαίο αθλητή, Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαρκ Κάβεντις κάτω από τον Παρθενώνα

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά, στην Ακρόπολη, ένα θρύλο της παγκόσμιας ποδηλασίας , έναν κορυφαίο αθλητή, Ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, τον Μαρκ Κάβεντις .

Ο ίδιος ο κος Δήμας αναφέρει: 🏛️ Αφού ξέκλεψε λίγο χρόνο από τις προπονήσεις, περπατήσαμε μαζί με τον προπονητή του Βασίλη Αναστόπουλο (εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής ποδηλασίας) και με την οικογένεια του, μέχρι τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Στην συνέχεια ξεναγήθηκε στον Παρθενώνα και ύστερα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

✌️Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τον ελληνικό Πολιτισμό, για την Αρχαία Ελλάδα, για την αγάπη του και για τις ομορφιές της χώρας μας και φυσικά για τον πρωταθλητισμό και την πορεία του στην ποδηλασία.

🗺️ 🚴🏼 Ο παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, εκμεταλλευόμενος τον καλό καιρό και το ανάγλυφο της χώρας.

👍 Ο Mark Cavendish θεωρείται ο σπουδαιότερος σπρίντερ στην ιστορία της επαγγελματικής ποδηλασίας, με 156 νίκες στο παλμαρέ του και 52 πρωτιές σε ετάπ των τριών μεγάλων γύρων.

Στο παλμαρέ του βρίσκονται οι φανέλες των πόντων και στα τρία grand tours, εκείνη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή από το 2011 και πολλές ακόμα διακρίσεις.

Πέρα από τον δρόμο, ο Βρετανός ποδηλάτης μετράει σημαντικές επιτυχίες και στην πίστα, όπου αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής τρεις φορές (2005, 2008, 2016), ενώ κατέκτησε το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο στο omnium το 2016 στο Ρίο.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ