Ο Same84 στην Κόρινθο για το πρόγραμμα τοιχογραφιών της Urbanact και το κτίριο της ΔΕΔΔΗΕ άλλαξε όψη!

Δελτίο Τύπου

“O Same84 δημιούργησε μια ιδιαίτερη τοιχογραφία στο κεντρικό κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ στην Κόρινθο στα πλαίσια τoυ προγράμματος δημόσιων τοιχογραφιών της UrbanAct, με την στήριξη του ΔΕΔΔΗΕ /Περιοχής Κορίνθου.

Το έργο του Same84 άλλαξε όλη την όψη του κτιρίου της επιχείρησης και ταυτόχρονα έδωσε μια άλλη ζωντάνια και πνοή στον κεντρικό δρόμο της πόλης, χαρίζοντας χαμόγελα και θετική διάθεση σε όλους τους κατοίκους και περαστικούς.

Η θεματική της τοιχογραφίας έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο της εταιρείας και αποτυπώνει το ανθρώπινο δυναμικό της και την στόχευση της εταιρείας στο μέλλον με την πράσινη ενέργεια τα φωτοβολταικά , τις ανεμογεννήτριες και τους “έξυπνους” μετρητές.

Όπως αναφέρει ο Same84 “το έργο μου είναι μια προσπάθεια να τιμήσουμε τους εργαζόμενους της εταιρείας, εναερίτες κ.α. για το δύσκολο έργο που κάνουν ανεξαρτήτου εποχής και καιρού σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα προσπάθησα να συνδέσω και την νέα εποχή στην οποία οδηγούμαστε για τις δραστηριότητες μας και τις ανάγκες μας για την πράσινη ενέργεια. Η χρωματική παλέτα που χρησιμοποίησα είναι και αυτή μια προσπάθεια μου να συμβαδίσει και να σεβαστεί την παλαιότητα του κτιρίου και του γύρω περιβάλλοντος”.

O Same84 είναι από τους σημαντικότερους εικαστικούς της γενιάς με παρουσία έργων του και μεγάλων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Δηλώνει παρόν με τα έργα του από το 1996 έχοντας δημιουργήσει πάνω από 200 τοιχογραφίες σε όψεις κτιρίων που μπορείς να συναντήσεις σχεδόν σε όλη την χώρα.

Η UrbanAct για πάνω από είκοσι χρόνια υλοποιεί οργανωμένα προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τοιχογραφίες που αναβαθμίζουν αισθητικά τους χώρους, εκπέμπουν μηνύματα, ομορφιά και αισιοδοξία, με καλλιτέχνες που προσφέρουν το έργο τους και την εν συναίσθησή τους για μια διαφορετική προσέγγιση του δημόσιου χώρου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την αιγίδα και στήριξη του ΔΕΔΔΗΕ / Περιοχής Κορίνθου, και η συνέχεια της θα ανακοινωθεί σύντομα.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ