Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών: «Σήμερα “σπάμε” όλοι μαζί τη σιωπή». Η συνομιλία του Πρωθυπουργού με γυναίκα – θύμα έμφυλης βίας

To δικό του μήνυμα: «σήμερα σπάμε όλοι μαζί τη σιωπή» έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με μια γυναίκα, θύμα έμφυλης βίας, θέλοντας να παρακινήσει και άλλες γυναίκες που βιώνουν κάτι αντίστοιχο να “σπάσουν” το κύκλο της βίας και να μιλήσουν στις Αρχές. 

Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού: «Σήμερα, Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, συζητάμε για την κακοποίηση. Για το πώς τη βιώνει μία γυναίκα, και πώς καταφέρνει να αποδράσει. Αλλά και για τα εργαλεία της Πολιτείας για να τη βοηθήσει να βγει από τον κύκλο της βίας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Μητσοτάκης.

Το κοινωνικό αυτό φαινόμενο έχει πάρει, ανησυχητικές διαστάσεις και στη χώρα μας  και σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου εκτιμάται ότι 736 εκατομμύρια γυναίκες  έχουν υποστεί σωματική ή και σεξουαλική βία από σύντροφο, σεξουαλική βία εκτός συντρόφου ή και τα δύο, τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους.

Στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία, μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023 είχαν καταγραφεί επίσημα 3.100 περιστατικά βίας, ενώ δυστυχώς λίγα είναι αυτά που καταγγέλλονται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ