Παναγιώτης Λουζιώτης στην hmerisiakorinthou.gr: ” Θέλουμε να κάνουμε το Επιμελητήριο “το σπίτι” του επιχειρηματία”

Επιμελητήριο Κορινθίας. Νέα χρονιά με νέο πρόεδρο
“Το Επιμελητήριο δεν είναι μόνο νούμερα, είναι τα μέλη του και οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί. Στόχος μας είναι το Eπιμελητήριο Κορινθίας να γίνει “το σπίτι” του επιχειρηματία. Από τους κυριότερους στόχους μας φυσικά είναι η επαναφορά του κύρους του Επιμελητηρίου.” Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που παραχώρησε στην hmerisiakorinthou.gr ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Λουζιώτης.

Στην ερώτησή μας ποιοι είναι οι στόχοι σας ως νέος πρόεδρος για τη νέα χρονιά του Επιμελητηρίου Κορινθίας, ο κος Λουζιώτης μας απάντησε :

Καταρχήν θέλω να ευχηθώ σε όλους χρόνια πολλά με Υγεία. Ας φροντίσουμε αυτή τη χρονιά να είμαστε όλοι χρήσιμοι και να προσφέρουμε.
Όσον αφορά για τους στόχους του Επιμελητηρίου του 2022 να σε ενημερώσω ότι μετά τις γιορτές θα κάνουμε μία συνέντευξη Τύπου απολογιστική και στοχοθεσίας.
Το Επιμελητήριο πρέπει να αποκτήσει και πάλι ενημερωτικό ρόλο για τις επιχειρήσεις που εκπροσωπεί. Ημερίδες εξατομικευμένες όμως για κάθε κλάδο και σύλλογο. Σε αυτές τις ενημερώσεις περιλαμβάνονται και οι σχετικές ημερίδες για διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις.
Για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου ετοιμάζουμε μία έκθεση οινογνωσίας και οινογευσίας στην πόλη της Κορίνθου, όπου φυσικά θα συμμετέχουν όλα τα οινοποιεία του νόμου.
Επίσης θα γίνουνε πολλές κλαδικές εκθέσεις σε διάφορες πόλεις του νομού προς το Κιάτο, το Ξυλόκαστρο κ.α.
Σκοπεύουμε να στηρίξουμε περαιτέρω και να αναδείξουμε με καλύτερο τρόπο τις μέρες Νεμέας που είναι μία μεγάλη γιορτή για τον κορινθιακό κρασί.
Το Επιμελητήριο εκτός από συμβουλευτικές Υπηρεσίες οφείλει να είναι και παρεμβατικό. Παρέμβαση προς την κυβέρνηση υπέρ των επιχειρηματιών επαγγελματιών γίνονται κεντρικά από το Επιμελητήριο αλλά και από το Επιμελητήριο Κορινθίας προσπαθώντας να έχουμε καλύτερες συνθήκες για τα μέλη μας.
Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι επιχειρηματίες είναι σε δύσκολη θέση αφού έχουν περάσει 10 χρόνια οικονομικής κρίσης και δύο χρόνια τώρα με την πανδημία και μπροστά μας είναι και η ενεργειακή κρίση οπότε σίγουρα θέλουνε βοήθεια.

Ερώτηση: Μπορείτε να μας πείτε τι παραλάβετε από την προηγούμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου;

Λουζιώτης: Καταρχήν δεν είναι του χαρακτήρα μου να μηδενίζω το οτιδήποτε. Έγιναν ενέργειες από την προηγούμενη διοίκηση του Επιμελητηρίου άλλες καλώς άλλες κακώς. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε ακυβερνησία αφού δεν υπήρχε πλειοψηφία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να πληγεί το κύρος του Επιμελητηρίου τόσο στο νομό όσο και πανελλήνια. Όμως εγώ θα κοιτάξω το παρόν και για αυτό θα εργαστώ και όχι το παρελθόν. Από τους κυριότερους στόχους μας φυσικά είναι η επαναφορά του κύρους του Επιμελητηρίου.
Πρέπει να μην ξεχνάμε ότι το Επιμελητήριο δεν είναι νούμερα. Είναι κοινωφελές και ανταποδοτικό και οφείλει για αυτό να φροντίζει τα μέλη του. Διότι δυστυχώς πολλά από τα μέλη του αναρωτιούνται τι προσφέρει το Επιμελητήριο σε αυτούς. Αυτό σκοπεύουν να το αλλάξουμε άμεσα και να κάνουμε το Επιμελητήριο “το σπίτι” του επιχειρηματία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ