Παρέμβαση στη Βουλή από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ για το ανθυγιεινό επίδομα των δασικών υπαλλήλων

Την προστασία του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για όλους τους δασικούς υπαλλήλους, ζητούν με ερώτησή τους βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Μας ενημερώνει σχετικά ο Βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός , μέσω του F :! “Ερώτηση για την προτεινόμενη εξαίρεση μεγάλου αριθμού δασικών υπαλλήλων από τους δικαιούχους καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, κατέθεσαν, προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, πενήντα τρεις (53) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.
Τονίζουν ότι είναι απαραίτητη η υποστήριξη του έργου των δασικών υπαλλήλων για την αποτελεσματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, καθώς καλούνται να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους κάτω από ιδιαίτερα επαχθείς και επικίνδυνες συνθήκες. Υποχρεώνονται να παραμένουν και να διανυκτερεύουν στο δάσος υπό αντίξοες εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, έρχονται αντιμέτωποι με καταπατητές, λαθροθήρες και λαθροϋλοτόμους, με απειλές κατά της σωματικής τους ακεραιότητας, ενώ είναι οι πρώτοι που καλούνται στις δασικές πυρκαγιές.
🔺Υπογραμμίζουν ότι, τη στιγμή που προωθείται η μείωση των δικαιούχων του επιδόματος δασικών υπαλλήλων, η κυβέρνηση της ΝΔ τροποποιεί και περιορίζει αρμοδιότητες των δασικών υπηρεσιών με τροπολογίες και καθυστερεί την υπαγωγή τους στο ΥΠΕΝ, παρότι είχε εξαγγελθεί ότι θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Αντί δηλαδή να ενισχύονται οι αρμόδιες υπηρεσίες, επιχειρείται η αποδυνάμωση και υποστελέχωσή τους.
Τέλος, οι βουλευτές/τριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ερώτησή τους επισημαίνουν ότι η προωθούμενη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης-ανθυγιεινής εργασίας συνεπάγεται μείωση των αποδοχών των δασικών υπαλλήλων και υποτίμηση των συνθηκών που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και ζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ