Περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί ο Γραμματέας του “ΚΟΣΜΟΥ”, Πέτρος Κόκκαλης. “Είναι μονόδρομος η ενίσχυση των δήμων για να ανταπεξέλθουν στις διαφορετικές ανάγκες κάθε περιοχής”

Περιοδεία στην Πελοπόννησο πραγματοποιεί ο Γραμματέας του “ΚΟΣΜΟΥ”, Πέτρος Κόκκαλης, με την συνεπικεφαλής της καμπάνιας Βασιλική Γραμματικογιάννη και τις υποψήφιες ευρωβουλεύτριες, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Μπεατρίς Σεμακούλα και Ευδοκία Τσαγκλή.

Κεντρικό μήνυμα του “ΚΟΣΜΟΥ” και του Πέτρου Κόκκαλη είναι η ύπαρξη εναλλακτικής πρότασης μέσα από την προσαρμογή της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στα δεδομένα της Ελλάδας, μία Εθνική Πράσινη Συμφωνία.

“Στόχος μας είναι η αποτελεσματική απάντηση στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, δίνοντας προοπτική σε βάθος δεκαετιών με υπευθυνότητα απέναντι στις επόμενες γενιές, σε αρμονία με τη φύση αντί των σημερινών παρωχημένων πρακτικών και πολιτικών που δεν απαντούν στα φαινόμενα που παρατηρούνται ευρέως λόγω κλιματικής αλλαγής, ενώ δεν προσφέρουν λύσεις στα κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα των πολιτών.

Υπάρχει απάντηση για την πολιτική προστασία, το κόστος της ενέργειας και τη μετακύλισή του σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των πολιτών, την ανάγκη για πραγματική διοικητική αποκέντρωση με αρμοδιότητες και πόρους. Σε ό,τι μας αφορά είναι μονόδρομος η ενίσχυση των δήμων για να ανταπεξέλθουν στις διαφορετικές ανάγκες κάθε περιοχής αξιοποιώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε τόπου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό και η ερήμωση της υπαίθρου με ενίσχυση των υποδομών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.”

Το κλιμάκιο του ΚΟΣΜΟΥ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Τρίπολης, κ. Κώστα Τζιούμη και τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο, και ενημερώθηκε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, τόσο οι ίδιοι η δήμοι στο έργο τους, όσο και οι δημότες κάθε περιοχής. 

Ο Γραμματέας του “ΚΟΣΜΟΥ” υπογράμμισε ότι “η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία επιχειρείται να γίνει εξιλαστήριο θύμα για τα προβλήματα του πρωτογενή τομέα, από τους ίδιους που έφεραν μία ΚΑΠ που επιτρέπει τον αθέμιτο ανταγωνισμό με εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες, από τους ίδιους που έχουν αφήσει τους παραγωγούς στο έλεος των αγορών – τόσο σε ό,τι αφορά το κόστος παραγωγής, όσο και της τιμής πώλησης από τον παραγωγό, από τους ίδιους που εκθέτουν τους καταναλωτές σε αμφιβόλου ποιότητας τρόφιμα.”, αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου .

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ