Περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώνουν από το 2023 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες παρόλα τα προβλήματα και το κόστος από την ενεργειακή κρίση

Αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών βάσει του πληθωρισμού προβλέπεται για το επόμενο διάστημα.  Αυτό σημαίνει ότι από 1ης Ιανουαρίου 2023 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αυξήσεις άνω του 8% στις εισφορές τους. Ωστόσο υπάρχουν αιτήματα για προσωρινό “πάγωμα” της σχετικής πρόβλεψης λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εργασίας Παν. Τσακλόγλου, αναφορικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, είπε ότι οι αυξήσεις θα γίνουν με βάση τον πληθωρισμό και συμπλήρωσε: «Η συντριπτική πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές χαμηλότερες από τις ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στον κατώτατο μισθό. Δεύτερον, είμαστε σε ένα σύστημα διανεμητικό, αυτό σημαίνει ότι οι τωρινές συντάξεις πληρώνονται από τις τωρινές εισφορές. Τρίτο και σημαντικό, εάν συνεχιστεί η κατάσταση όπως ήταν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πάρουν πολύ χαμηλές συντάξεις».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ