Πιλοτικά αρχικά το πρόγραμμα προσωπικού βοηθού για ΑμεΑ

Η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων στη διεύθυνση www.prosopikosvoithos.gov.gr θα παραμείνει ανοιχτή από τις 14 Απριλίου έως τις 15 Μαίου 2022 και αφορά τα ΑμεΑ που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του προσωπικού βοηθού για τα άτομα με αναπηρία.Παράλληλα θα λειτουργεί και helpdesk για την αναφορά προβλημάτων και την παροχή οδηγιών.
Το πρόγραμμα στην πρώτη πιλοτική φάση του θα αφορά 1.000 άτομα από την Περιφέρεια Αττικής και στόχο έχει την υποστήριξη των δικαιούχων από Προσωπικό Βοηθό της επιλογής τους ή κατά περίπτωση του εκπροσώπου τους, για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσής τους και τη συμπερίληψή τους στην κοινωνία, στη βάση των εξατομικευμένων αναγκών και συνθηκών της ζωής τους και σύμφωνα με τις ατομικές επιλογές και τα ενδιαφέροντα τους σε τομείς όπως: Δραστηριότητες καθημερινής ζωής, όπως σίτιση, ένδυση, προσωπική υγιεινή, Εργασία και σπουδές. Συμμετοχή σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και δραστηριότητες συμμετοχής στην κοινωνική ζωή.
Η δεύτερη φάση του Προγράμματος θα ακολουθήσει το 2023, θα υλοποιηθεί σε περιοχές εκτός Αττικής και η Προσωπική Βοήθεια θα παρέχεται για ένα έτος. Ο αριθμός των ωφελούμενων θα είναι 1.000 άτομα σε κάθε φάση του προγράμματος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ