Πιο αυστηροί οι κανόνες για τους άνεργους στον Ο.Α.Ε.Δ – Πότε διαγράφονται από τα μητρώα

Ο Ο.Α.Ε.Δ ανανέωσε τους κανόνες του για τους ανέργους . Σύμφωνα με όσα αποφάσισε όσοι θα παραβούν τις υποχρεώσεις του ή θα δηλώσουν ψευδή στοιχεία, σύμφωνα με το νέο  σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας  θα έρχονται αντιμέτωποι με ποινές αυστηρές. Θα φθάνουν μέχρι και τη διαγραφή από τα Μητρώα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (όπως μετονομάστηκε ο ΟΑΕΔ) έως και δύο χρόνια . Επιπλέον, αν έχουν χορηγηθεί επιδόματα και παροχές θα αναζητούνται ως αχρεωσθήντως καταβληθέντα.

Επίσης “μπαίνουν” και εισοδηματικά κριτήρια. Ο άνεργος θα χάνει τα ωφελήματα του ΟΑΕΔ εφόσον δεν πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια. Τα κριτήρια που εισάγονται (μόνο τα εισοδηματικά, όχι τα περιουσιακά) είναι αυτά που προβλέπονται για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Δηλαδή το όριο είναι 14.000 ευρώ για τον άγαμο, 20.000 ευρώ για έγγαμο, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Μεταξύ των άλλων, “ποινές» θα υποστούν οι δικαιούχοι οι οποίοι θα αρνηθούν για τρίτη φορά θέση εργασίας που χαρακτηρίζεται κατάλληλη σε σχέση με τις γνώσεις τους, την πρόσφατη αμοιβή τους και τον τόπο εργασίας. Ο άνεργος θα διαγραφεί για δύο χρόνια από το μητρώο του ΟΑΕΔ, ενώ θα διακόπτεται και η καταβολή του επιδόματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ