Πιο ευνοϊκά τα πράγματα για όσους έλαβαν επιστρεπτέες προκαταβολές

Μία ανάσα δίνει σε όσους είχαν πάρει τις επιστρεπτέες προκαταβολές, το κράτος. Το Υπουργείο Οικονομικών ικανοποίησε το αίτημα του εμπορικού κόσμου που ζητούσε αύξηση των δόσεων, προκειμένου να στηριχθεί η ρευστότητα των επιχειρηματιών σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία .
Έτσι, όπως διαβάζουμε σε δόσεις που πλησιάζουν τις 100 (96) θα αποπληρώσουν τελικά επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες τα κρατικά δάνεια που έλαβαν μέσω των επτά γύρων της επιστρεπτέας προκαταβολής κατά την περίοδο της Υγειονομικής κρίσης.
Παράλληλα παρατείνεται η προθεσμία για την έκπτωση 15% σε περίπτωση που το ποσό επιστραφεί εφάπαξ, από τα τέλη Μαρτίου στα τέλη Μαΐου.
Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ενισχύθηκαν μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών την περίοδο της πανδημίας θα πρέπει μέχρι τα τέλη Ιουνίου να αποφασίσουν εάν:θα εξοφλήσουν εφάπαξ το ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής προκειμένου να λάβουν έξτρα έκπτωση 15% έως τα τέλη Μαΐου ή θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 96 άτοκες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται στις 30 Ιουνίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ