Ποιά ταινία θα βραβευτεί φέτος με τον “Χρυσό Πήγασο” στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου στην Κόρινθο;

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου ξεκίνησε χθες στο δημοτικό θέατρο της Κορίνθου, με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή. Την Κυριακή αναμένεται να γίνει η απονομή των βραβείων με κορυφαίο τον “Χρυσό Πήγασο”. Ποιά είναι όμως ακριβώς τα βραβεία που θα απονεμηθούν στους διαγωνιζόμενους;

Όπως αναφέρεται σχετικά από την διοργάνωση: “Ο Πήγασος – σύμβολο της πόλης της Κορίνθου – στην Αρχαιότητα θεωρήθηκε το άλογο των Μουσών που ιππεύουν οι ποιητές και πετάνε ψηλά στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Γι’αυτό το λόγο το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”, ο “ΧΡΥΣΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ” απονέμεται σε ταινία που διακρίνεται από τη VIP διεθνή κριτική επιτροπή μέσα από επίσημη επιλογή ταινιών μεγάλου μήκους, υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, που θα «ταξιδέψουν» και θα προβληθούν σε άλλα φεστιβάλ, προβάλλοντάς την Ελληνική διοργάνωση και μετά το πέρας του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”.

Το Φεστιβάλ απονέμει επίσης τα ακόλουθα ειδικά βραβεία:

  • “Νόστιμον Ήμαρ” σε ταινία σκηνοθέτη/παραγωγού της διασποράς.
  • Τεχνικό Βραβείο Φωτογραφίας ή Σχεδιασμού Παραγωγής “Φαίδων Παπαμιχαήλ” τιμώντας τον πρώτο καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ και τον γιο του με το ίδιο ονοματεπώνυμο, διακεκριμένο Διευθυντή Φωτογραφίας και σύμβουλο του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”.
  • Βραβείο Υποκριτικής “Κατερίνα Χέλμη” σε γυναικείο ρόλο ταινίας μεγάλου μήκους τιμώντας την μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό που διετέλεσε κι αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ “ΓΕΦΥΡΕΣ”.
  • “Εμείς Μπορούμε” σε ταινία που αφορά άτομα με ειδικές ικανότητες. Στη κατηγορία αυτή θα προβληθεί η κωμωδία “Η Ζωγραφιά του Θεού” με την Νανά Τζαβάρα και τον Ιάκωβο Μυλωνά.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ