Ποιός είναι ο πυλώνας του σχεδίου του Δημήτριου Πτωχού για την Περιφέρεια Πελοποννήσου;

φωτο από την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Πτωχού στην Κόρινθο

Δημήτρης Πτωχός: «Η Πελοπόννησος πρέπει να αλλάξει εποχή»

Σε συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής» και στη δημοσιογράφο Εύη Σαλτού ο Δημήτρης Πτωχός, επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» χαρακτήρισε την Πελοπόννησο «συγκριτικό πλεονέκτημα για ολόκληρη την Ελλάδα» και ξεκαθαρίζει πως «δεν λέμε μεγάλα λόγια. Υποσχόμαστε σχέδιο, ετοιμότητα και συνεχή προσπάθεια».

Μεταξύ άλλων, σχετικά με το τι τον ώθησε να θέσει υποψηφιότητα, ο Δημήτρης Πτωχός εξήγησε ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από το να δίνεις εφαρμόσιμες λύσεις σε προβλήματα των συμπολιτών σου και να εργάζεσαι ώστε το μέλλον να είναι καλύτερο για όλους».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της παράταξής του, ο Δημήτρης Πτωχός τόνισε ότι «το σχέδιό μας αξιοποιεί ό,τι καλό έχει γίνει μέχρι σήμερα, διορθώνει παραλείψεις και πιθανές αστοχίες, ανοίγει νέους ορίζοντες και νέες δυνατότητες» και παρέθεσε τους άξονες του προγράμματός του.

Στον τομέα της πολιτικής προστασίας, έθεσε ως προτεραιότητες του σχεδιασμού του «να λειτουργήσει Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, να φτιάξουμε Κέντρο Παρακολούθησης Επιπτώσεων Κλιματικής Κρίσης και να ιδρύσουμε Σύνδεσμο Προστασίας Δασών -όπως ο ΣΠΑΥ στην Αττική- με συμμετοχή και των 26 Δήμων μας».

Ως μεγαλύτερο στόχο του έθεσε «το 2028 η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αποτελεί μία σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφέρεια πρότυπο. Με σαφή κοινωνικό κι ανθρώπινο χαρακτήρα. Αυτό ταιριάζει στον χαρακτήρα, τις παραδόσεις και το φιλότιμο των ανθρώπων μας. Ονειρεύομαι έναν τόπο, όπου το πού ζεις δεν βάζει εμπόδια στη ζωή σου».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ