Ποιό ήταν το συμπέρασμα από την συνάντηση των καλλιτεχνών με τον πρωθυπουργό;

Ποιό ήταν το συμπέρασμα από την συνάντηση των καλλιτεχνών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα που κράτησε πάνω από 2 ώρες;  Ο κ. Μητσοτάκης, όπως διαβάζουμε, δεσμεύτηκε για νομοθετική πρόταση μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα αιτήματα των καλλιτεχνών.

Η ανακοίνωση από το Μαξίμου

“Η ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών τη δημιουργία της οποίας εξήγγειλε η κυβέρνηση, είναι ένα θετικό βήμα στην καλλιτεχνική εκπαίδευση. Για το σκοπό αυτό έχουν συγκροτηθεί Ομάδες Εργασίας οι οποίες ως το τέλος Μαρτίου θα καταθέσουν συγκεκριμένο πλαίσιο για τον χαρακτήρα της Σχολής και τον τρόπο λειτουργίας της, από το 2025.

Στο πλαίσιο της Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών, θα αξιολογηθεί η δυνατότητα εισαγωγής σε αυτήν με εξετάσεις αποφοίτων από άλλες συναφείς σχολές.

-Ως το τέλος της εβδομάδας, θα κατατεθεί από την Κυβέρνηση συγκεκριμένη πρόταση προκειμένου να θεραπευτεί το ζήτημα που προέκυψε το 2017 και αφορά τη διαφοροποίηση μισθολογικά και ως προς την βαθμολογική εξέλιξη αποφοίτων δραματικών σχολών και σχολών χορού ανεξαρτήτως του έτους αποφοίτησής τους (προ ή μετά του 2003), για την παροχή καλλιτεχνικού-εκπαιδευτικού και συναφούς έργου στο δημόσιο.”

Από την μεριά τους οι καλλιτέχνες αναφέρουν: “Καταθέσαμε το σύνολο των αιτημάτων μας για τα οποία ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση το περιεχόμενο της οποίας συνολικά οι συλλογικοί φορείς θα εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε αν μας καλύπτει. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να υπάρξουν έμπρακτες αποφάσεις. Έχουμε προκηρύξει απεργία για την Παρασκευή.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ