Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Επιμελητήριο η εκδήλωση για την “ιστορική οικογένεια Παμπούκη και τη δράση της στην Κορινθία”, με εκλεκτούς ομιλητές

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες Κυριακή  στο Επιμελητήριο η εκδήλωση με θέμα: “Η ιστορική οικογένεια Παμπούκη και η δράση της στην Κορινθία”, με εκλεκτούς ομιλητές.  Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες»,  από το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και  την  Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας . Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην ιστορική οικογένεια Παμπούκη της Κορινθίας.

Ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, κύριος Χάρης Παμπούκης, απόγονος της οικογενείας, ο ομότιμος καθηγητής Νευρολογίας ΕΠΚΑ κύριος Ιωάννης Ευδοκιμίδης και ο πολιτικός μηχανικός, ιστορικός ερευνητής και γραμματέας της Εταιρείας Κορίνθιων Συγγραφέων, κύριος Γιώργος Κωστούρος,  μίλησαν τόσο για τον ιερέα και Φιλικό Νικηφόρο Παμπούκη και τον αδελφό του Χαράλαμπο, οι οποίοι υπηρέτησαν τον Αγώνα για την Ανεξαρτησία την περίοδο 1784-1844, όσο και για την πορεία των απογόνων τους στην Κορινθία.

Την προσφορά έως σήμερα της οικογένειας Παμπούκη,  ανέδειξαν με παρεμβάσεις τους, η κυρία Λένα Παμπούκη, ιστορικός, συγγραφέας, και ο κύριος Γιώργος Παμπούκης, πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ