Προκαταβολή ενίσχυσης και σε μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες για ζημιές από θεομηνίες σε φυτικά μέσα παραγωγής

Επιχορηγήσεις για ζημιές από θεομηνίες σε φυτικά μέσα παραγωγής .Σύμφωνα με  νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών, προβλέπεται  επίσης,  η παροχή προκαταβολής ενίσχυσης και σε μη κατά κύριο  επάγγελμα αγρότες. Συγκεκριμένα, ρυθμίζεται η ίση μεταχείριση αγροτών φυσικών και νομικών προσώπων ως προς την επιχορήγηση αγροτικών εκμεταλλεύσεων για ζημιές από θεομηνίες σε φυτικά μέσα παραγωγής, καθώς και φυσικών προσώπων κατόχων αγροτικής εκμετάλλευσης, ως προς τη δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής έναντι της επιχορήγησης για ζημιές από θεομηνίες σε φυτικά μέσα παραγωγής. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αφορούν  στα εξής:

    • Την επιχορήγηση των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών με την προσθήκη της δυνατότητας χορήγησης προκαταβολής έναντι του συνολικού ποσού της επιχορήγησης, κατ’ ανάλογη εφαρμογή της αντίστοιχης ρύθμισης που προβλέπεται ήδη για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες ώστε να διασφαλισθεί ή ίση μεταχείριση των δύο κατηγοριών δικαιούχων.
  • Δικαιούχοι επιχορήγησης για ζημιές σε φυτικά μέσα παραγωγής είναι αγροτικές εκμεταλλεύσεις που κατέχονται είτε από φυσικά πρόσωπα, κατ’ επάγγελμα αγρότες, είτε από νομικά πρόσωπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ