Προσωπικός γιατρός: Ξεκινούν από την 1η Ιουλίου οι εγγραφές των πολιτών και από την 1η Σεπτεμβρίου μπαίνει σε εφαρμογή

Δίνοντας περισσότερα στοιχεία για τον προσωπικό γιατρό, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον Τ/Σ ΣΚΑΙ και στην εκπομπή “Σήμερα” είπε, μεταξύ άλλων πως μετά την έκδοση της Υπουργικής απόφασης :« Ξεκινάει ο προσωπικός γιατρός. Ξεκινούν οι εγγραφές από 1η Ιουλίου. Από 1η Ιουλίου οι πολίτες γράφονται σε προσωπικό γιατρό είτε σε πλατφόρμα, είτε απευθείας. Θα χρησιμοποιηθούν και τα φαρμακεία που θα έχουν λίστες και οι χώροι πρωτοβάθμιας.

Ελεύθερα επιλέγεις ένα γιατρό σου. Δεν έχεις καμία επιβάρυνση. Αντιθέτως έχεις πάρα πολλά οφέλη. Διότι ένας γιατρός τώρα που τον πλήρωνες μπορεί και να σου συνταγογραφεί και να σε επισκέπτεται, ακόμα και κατ΄ οίκον αν χρειαστεί, και να τον επισκέπτεσαι και παράλληλα να σε κατευθύνει στο σύστημα.

Δηλαδή αυτό που πάθαινε σήμερα ένας πολίτης ξαφνικά και έλεγε έχω κάποιον φίλο – γνωστό να ρωτήσω; Μήπως να πάω στο νοσοκομείο;

Αντί να πάει στο νοσοκομείο μιλάει με το γιατρό του.

Κίνητρο για τον γιατρό πολύ σημαντικό, γιατί η υπουργική απόφαση που θα βγει μάλλον αύριο, ίσως τη Δευτέρα, αναφέρεται στα εξής δεδομένα.

Ο γιατρός πληρώνεται κατ΄ άτομο. Θα ξεκινάει αναλόγως ηλικίας από 20 ευρώ κατ΄ άτομο έως 45.

Αυτό λοιπόν μεσοσταθμικά για να το καταλάβουμε βγαίνει γύρω στα 35 ευρώ ο ασθενής που σημαίνει ότι το “ταβάνι” των 2000 ασθενών αν βάλει κάποιος γιατρός σημαίνει 70.000 ευρώ το χρόνο.

Το σημαντικό είναι ότι επειδή πρέπει να το “αγκαλιάσουν” οι γιατροί, ότι ο γιατρός έχει όφελος ακόμα και αν βάλει 200 ασθενείς γιατί εμείς θα τους πάρουμε ώρες την ημέρα, δεν τον εξαντλούμε.

Θέλω να σας πω δεν τον υποχρεώνουμε να είναι full time στον προσωπικό γιατρό, θα μπορεί να δίνει ώρες στον ΕΟΠΥΥ, αυτός που θα διαλέξει ως 800 ασθενείς θα δίνει μόνο τρεις ώρες την ημέρα. Αυτός που θα πάει στις 2.000 θα δίνει 7 ώρες και μπορεί να δουλεύει προσωπικό.

Άρα κίνητρο για τον γιατρό γιατί έχει καλά χρήματα, κίνητρο για τον ασθενή επειδή θα έχει το γιατρό του.

Θα ξεκινήσει από 1/9. Και παράλληλα θα υπάρχει μικρότερη συμμετοχή, γιατί θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στους πολίτες, να εγγραφούν. Δωρεάν είναι, όσοι εγγράφονται θα πληρώνουν λιγότερη συμμετοχή σε ιατρικές πράξεις. Αντιθέτως, όσοι δεν εγγράφονται θα πληρώνουν μεγαλύτερη.

Θέλουμε να εγγραφεί ο πολίτης, γιατί αυτό είναι η πρώτη πύλη που θα βοηθήσει τους πολίτες, είναι γιατρός για τους πολίτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ