Πρωθυπουργός: “Εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ” – Ποιές περιοχές έχουν αύξηση της πανδημίας ;

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Περιφερειάρχες της χώρας αλλά και Δημάρχους με θέμα την πορεία της πανδημίας και την μετάλλαξη “Δ” ή αλλιώς ινδική μετάλλαξη. Σε αυτήν έλαβε μέρος και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος γνωρίζοντας πολύ καλά το θέμα απο την αρχή, ενημέρωσε για τις περιοχές που υπάρχει έντονα αυξητική τάση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, δίνοντας την πλήρη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δίνοντας έμφαση  σε περιοχές όπως είναι η Αττική, η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο. Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίησς και το μπρόγραμμα των εμβολιασμών.

Από την πλευρα του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης: «Το μήνυμα για να έχουμε ένα ασφαλές και ελεύθερο καλοκαίρι είναι ένα: Εμβολιαστείτε, αλλά κάνετε και τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά , η αυξητική τάση παρατηρείται ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες. Όπως καταγράφεται στις ιχνηλατήσεις, στις οποίες αναφέρθηκαν στη συνέχεια ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, οι χώροι διασκέδασης και οι συναθροίσεις είναι οι βασικές εστίες μετάδοσης.

Οι Υπουργοί Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, απο την πλευρά τους επεσήμαναν τη σημασία συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση .

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, παρουσίασε τους πίνακες με την εμβολιαστική κάλυψη ανά Περιφέρεια και τόνισε ότι είναι παντού διαθέσιμα και εμβόλια και ραντεβού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ