Πρόγραμμα κατάρτισης – πιστοποίησης για εργαζόμενους και ανέργους στον τουρισμό με εκπαιδευτικό επίδομα έως 2500 €

Πρόγραμμα κατάρτισης – πιστοποίησης για εργαζόμενους και ανέργους στον τουρισμό με εκπαιδευτικό επίδομα έως 2500 ευρώ αναμένεται από την ΔΥΠΑ.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν 5 ώρες ανά ώρα κατάρτισης (2 προγράμματα επί 250 ώρες κατάρτιση = 2500 ευρώ ), όπως διαβάζουμε σε αθηναϊκά οικνομικά site.

Το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Τουρισμού που θα ανοίξει σύντομα θα αφορά 18.000 ωφελούμενους ανέργους και εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Δικαίωμα Υποβολής :

Να είναι Έλληνες υπήκοοι, υπήκοοι κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), ή/και υπήκοοι τρίτων χωρών (χωρών εκτός κρατών – μελών της Ε.Ε.), οι οποίοι διαμένουν νόμιμα στη χώρα.

Να είναι άνω των 18 ετών.

Να είναι εποχικά εργαζόμενοι σε τουριστικές επιχειρήσεις ή μακροχρόνια ή πρόσκαιρα άνεργοι στον τομέα του τουρισμού ή ήταν εργαζόμενοι τουριστικών επιχειρήσεων, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν, κατά τα έτη 2020 ή/και 2021, σε αναστολή λόγω της προσωρινής διακοπής ή της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονταν, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19,

Να διαθέτουν τη τελευταία δεκαετία τουλάχιστον διακόσια (200) ημερομίσθια συνολικά στον τομέα του τουρισμού ή σε ειδικότητα συναφή με την ειδικότητα κατάρτισης.

Να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανέργων της Δ.Υ.Π.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. Σε κάθε κύκλο κατάρτισης του προγράμματος το 5% των θέσεων δύναται να καλύπτεται από άτομα με αναπηρία, τα οποία έχουν ποσοστό πάνω από 67%, εφόσον υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ