Πυροτεχνήματα και βεγγαλικά : Πώς επιδρούν στα κατοικίδια και τί πρέπει να κάνετε

H ρίψη των βεγγαλικών και κροτίδων γύρω από τις εκκλησίες τη νύχτα της Ανάστασης είναι ένα έθιμο που είναι συμβολικό . Ωστόσο προκαλούν σε πολλά ζωάκια φόβο, ανασφάλεια και πανικό. Μερικοί μάλιστα λένε ότι  τα ζώα συντροφιάς, που περνούν δύσκολα εκείνες τις στιγμές και προσπαθούν να προστατευτούν.
Όπως επισημαίνουν οι κτηνίατροι και οι φορείς προστασίας ζώων, το καλύτερο που έχει να κάνει ο ιδιοκτήτης ενός ζώου συντροφιάς είναι να κρατήσει το ζώο σε ασφαλή χώρο εντός του σπιτιού. Αν το ζώο μείνει σε κάποιο μπαλκόνι, ταράτσα ή αυλή υπάρχει κίνδυνος να τρομοκρατηθεί και να τραυματιστεί ή να διαφύγει, προσπαθώντας να αποφύγει όλη αυτή την κατάσταση.

Θα πρέπει να μειώσετε όσο  το δυνατόν τους θορύβους και τη λάμψη από τα πυροτεχνήματα, προκειμένου να μειωθεί ο τρόμος του ζώου, ενώ μπορείτε να ανοίξετε την τηλεόραση ή να βάλετε ήρεμη μουσική, όπως αναφέρει το in.gr . Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, μπορείτε να του δώσετε μια λιχουδιά ή ένα παιχνίδι. Έτσι μπορεί να συνδυάσει τους θορύβους με θετικές εμπειρίες και να είναι απασχολημένο έχοντας αλλού την προσοχή του και όχι στους θορύβους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν θα πρέπει το μαλώσετε ή να του φωνάξετε αν τρομάξει, καθώς τότε θα του επιβεβαιώσετε ότι υπάρχει λόγος να φοβάται, ενώ καλό θα έκανε και μια βόλτα νωρίτερα, ούτως ώστε να είναι πιο κουρασμένο και ήρεμο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ