Πώς βελτιώνεται η επικοινωνία στην οικογένεια; Η σημασία της τεχνικής του α’ ενικού προσώπου στο βιωματικό σεμινάριο στο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Ισθμίων & Κυρά Βρύσης

Στις 11 Μαρτίου η κα Ελένη-Μαρία Δήμου, Ψυχολόγος-Επιστημονικό Στέλεχος του Κέντρου πρόληψης “Δίολκος” ολοκλήρωσε το βιωματικό εργαστήρι με θέμα «Η βελτίωση της επικοινωνίας στην οικογένεια» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου και των Νηπιαγωγείων Ισθμίας και Κυράς Βρύσης.

Όπως αναφέρουν για την διεξαγωγή του σεμιναρίου : Το θέμα της τρίτης και τελευταίας συνάντησης αφορούσε τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι γονείς εκφράζουν τις ανάγκες τους στα παιδιά και των μέσων που αξιοποιούν, προκειμένου να παρέμβουν σε μια μη επιθυμητή συμπεριφορά. Οι γονείς, λοιπόν, είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν στην εφαρμογή της τεχνικής του α’ ενικού προσώπου, δίνοντας έμφαση στα συναισθήματα που αναδύονται μετά την εκδήλωση διαφόρων συμπεριφορών των παιδιών τους.

Τέλος, σε κλίμα αποδοχής και σεβασμού μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα για το γονικό ρόλο και την προσωπική τους διαδρομή ως γονείς, καθώς, όπως είπαμε πολλές φορές στη διάρκεια του σεμιναρίου αυτού «η γονικότητα είναι ταξίδι και όχι προορισμός»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ