Π. Νίκας: Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στους Δήμους της Περιφέρειας, που ο καθένας έχει την δική του ιστορία, τον δικό του πολιτισμό, τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα

Στη εκδήλωση της Κ.Ε.Δ.Ε για τους νέους δημάρχους Αττικής και Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην αρχή της εβδομάδας στην Αθήνα , ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, έδωσε έμφαση στην ιδιαιτερότητα που υπάρχει σε κάθε δήμο στην ελληνική περιφέρεια, λέγοντας πως “όλοι οι δήμοι είναι ξεχωριστοί, κάθε δήμος -ειδικά στην ελληνική περιφέρεια- έχει τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, την δική του ιστορία, τον δικό του πολιτισμό, τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα. Και σε όλα αυτά θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος”, όπως τόνισε.

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, “η ελληνική περιφέρεια διέρχεται σοβαρή κρίση, μέσα από την γήρανση του πληθυσμού και την ερήμωσή της, την μετανάστευση των παραγωγικών ηλικιών σε αστικά κέντρα,” εστιάζοντας  ο κος Νίκας το φαινόμενο αυτό ιδιαίτερα στις ορεινές αλλά και τις νησιωτικές περιοχές -“Εκεί πρέπει να δοθεί βάρος και από την ΚΕΔΕ, και από τις Περιφέρειες, αλλά και από την πολιτική μας ηγεσία. Γιατί η Ελλάδα πεθαίνει σε αυτές τις περιοχές”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ