Σαλάτα με αχλάδι , ντομάτα και κολοκυθάκια

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 4 αχλάδια (κοντούλες, που έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά, ή κρυστάλλια, που βγαίνουν αυτήν την περίοδο), καθαρισμένα και κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες (με το «μαντολίνο» ή το ξεφλουδιστήρι για τις πατάτες)
  • 2 ντομάτες, κυδωνάτες
  • 4 κολοκυθάκια, σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτες πρασινάδες της αρεσκείας μας, χοντροκομμένες
  • 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα)
  • 40 γρ. καρύδια (ψίχα)
  • 40 γρ. ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσι, ψημένες στο γκριλ του φούρνου για 10-15 λεπτά στους 180° C (έτσι αφυδατώνονται και αποκτούν μια καπνιστή, γλυκιά γεύση)
  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί (μια«φέτα»ή ένα άλλο πιο μαλακό τυράκι), σε μικρά μπαλάκια ή κυβάκια
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά

Βινεγκρέτ

  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κρασόξιδο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού (ή χοντρό θαλασσινό αλάτι)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με αχλάδι, ντομάτα και κολοκυθάκια ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα βαθύ μπολ καρύδια, την ντομάτα, τις ελιές και αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ. Περιχύνουμε τη σαλάτα και τη μοιράζουμε στα πιάτα.
  3. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύουμε την πάπρικα, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Ρολάρουμε τα μπαλάκια τυριού στο πιάτο με το μείγμα, τα μοιράζουμε στα πιάτα με τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.

gastronomos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ