Σειρά στον εμβολιασμό έχουν οι ευπαθείς ομάδες μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου ενώ στις αρχές Απριλίου  οι πολίτες   από  70 – 74 και 65 – 69

Προχωρά το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας καθημερινά .  Ήδη  έχουν γίνει πάνω από 1 εκατομμύριο εμβολιασμοί και  το Σχέδιο «Ελευθερία» προχωρά με ταχείς ρυθμούς και ενώ η πανδημία βρίσκεται σε κορύφωση.

Περίπου 370.000  άτομα έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση, και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις και για δύο ακόμη ηλικιακές ομάδες πολιτών.

Σειρά στον εμβολιασμό αναμένεται να πάρουν οι ευπαθείς ομάδες μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου ενώ στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των πολιτών που βρίσκονται στις ηλικιακές ομάδες 70 – 74 και 65 – 69.

Πάντως, μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να εμβολιαστούν όσοι πολίτες εμβολιάστηκαν συνολικά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός ατόμων με υποκείμενα νοσήματα υψηλού κινδύνου, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Θα ακολουθήσει η ομάδα των ατόμων ηλικίας 70 ετών και άνω και εν συνεχεία τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω με τα εμβόλια Pfizer και Moderna, ενώ τα άτομα ηλικίας 60-64 ετών έχουν ήδη αρχίσει τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της Astra Zeneca, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει  γνωστά .

Σχεδόν παράλληλα θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ατόμων 18 έως 59 ετών με υποκείμενα προβλήματα αυξημένου κινδύνου.

Και βέβαια το άνοιγμα της αγοράς όπως και του τουρισμού εξαρτάται από την πορεία του εμβολιασμού. Όσο περισσότεροι εμβολιαστούν, τόσο γρηγορότερα θα ανοίξουν οι δύο αυτοί κλάδοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ