Σεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων και δημοτικών κτιρίων έκανε ο Δήμος Σικυωνίων, ολοκληρώθηκε η ενημέρωση στα σχολεία

Ο Δήμος Σικυωνίων  και με αφορμή την επίσκεψη του καθηγητή και προέδρου του ΟΑΣΠ Ευθύμιου Λέκκα την Παρασκευή στην Κόρινθο, στη συνεδρίαση του Σ.Ν.Ο για τους σεισμούς, μετά και την τελευταία σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή του Ξυλοκάστρου και της Κορίνθου αναφέρεται αναλυτικά στις δικές του δράσεις για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση απέναντι σε αυτό το απρόβλεπτο φυσικό φαινόμενο .

Αφού κάνει και πάλι γνωστό πως “παραμένουμε σε ετοιμότητα – όπως οφείλουμε να είμαστε έτσι κι αλλιώς – και τηρούμε τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης.” μας θυμίζει πως ο δήμος Σικυωνίων, με χρηματοδότηση που εξασφάλισε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» έχει ήδη πραγματοποιήσει σεισμικό έλεγχο όλων των σχολείων και δημοτικών κτηρίων του.

Επιπλέον, τις προηγούμενες μέρες ολοκλήρωσε ένα πλήρες πρόγραμμα ενημέρωσης στα σχολεία για την ορθή αντισεισμική συμπεριφορά, με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και του Διασωστικού Σώματος «Πήγασος». Το πρόγραμμα είχε ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο και συνοδεύτηκε με την διανομή χρήσιμου υλικού.

Παράλληλα, επικαιροποίησε το Σχέδιο «Εγκέλαδος» και ενημερώνει τακτικά τους δημότες του για τους χώρους συγκέντρωσης, κέντρα επιχειρήσεων και το επιχειρησιακό σχέδιο στην περίπτωση σοβαρού σεισμικού συμβάντος.

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που κάποια στιγμή θα το αντιμετωπίσουμε. Πεποίθησή μας είναι ότι όσο πιο καλά ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι είμαστε, τόσο καλύτερα θα το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία, οργάνωση, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ