Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός και στην Περιφερειακή μας Ενότητα για την κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου

Η επιδείνωση του καιρού, η οποία αναμένεται το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι αισθητή και σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα αποτελέσουν οι καταιγίδες και η έντονη βροχόπτωση καθώς και η μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, γνωστοποιεί το  ΕΔΕΚΦ, (έκτακτο δελτίο της  Ε.Μ.Υ) έχοντας θέσει παράλληλα και τον μηχανισμό της στις 5 Περιφερειακές Ενότητες σε ετοιμότητα, καλεί δε τους πολίτες να λάβουν μέτρα προστασίας και να ακολουθούν τις οδηγίες που ενδεχομένως εκδοθούν από τις αρμόδιες Αρχές.

Ειδικότερα, το ΕΔΕΚΦ που εξέδωσε η ΕΜΥ χθες Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, σημειώνει:

“Σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “Eva” δημιουργεί βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Ιταλία την Παρασκευή, το οποίο θα κινηθεί νοτιοανατολικά και θα προκαλέσει επιδείνωση του καιρού σε όλη σχεδόν τη χώρα. Από το πρωί του Σαββάτου (5-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής (6-11-2022) θα εκδηλωθούν κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τοπικά τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ