Σε λίγο καιρό δεν θα χρειάζεται ο πολίτης να εκδίδει ορισμένα πιστοποιητικά: Η δημόσια υπηρεσία θα “τραβάει” τα στοιχεία του, με την συγκατάθεσή του

Ορισμένα πιστοποιητικά δεν θα χρειάζεται σε λίγο καιρό να εκδίδουν οι πολίτες  και συγκεκριμένα τα πιστοποιητικά δημοτολογίου, όπως γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, ιθαγένειας.  Όπως διαβάζουμε σχεδιάζεται να εκδίδονται αυτόματα και να αντλούνται απευθείας από τους αρμόδιους φορείς ηλεκτρονικά για λογαριασμό του πολίτη, ώστε να περιοριστεί η ψηφιακή γραφειοκρατία.

Όπως έχει τονίσει, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Παπαστεργίου το επόμενο βήμα που προγραμματίζει και ετοιμάζει το Υπουργείο είναι από τη διακίνηση πιστοποιητικών να περάσουμε στην  διακίνηση δεδομένων με τη σύμφωνη άδεια και έγκριση του πολίτη, ο οποίος θα λαμβάνει ένα sms στο κινητό του και θα απαντά καταφατικά δίνοντας την έγκρισή του στη δημόσια υπηρεσία να «τραβήξει» τα στοιχεία του.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να προχωρήσει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο άμεσα, αφού όμως πρώτα γίνουν οι απαραίτητες θεσμικές παρεμβάσεις σε συνεργασία με τα εκάστοτε συναρμόδια Υπουργεία, μετά την απαραίτητη προσαρμογή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ