Κακοκαιρία “Μπάρμπαρα” – Χιόνι και στο κέντρο της Αθήνας

Η κακοκαιρία με την ονομασία “Μπάρμπαρα” βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη  από νωρίς το πρωί σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ αυτών και η Αττική. Και σήμερα σημειώνονται χιονοπτώσεις , ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα και τις επόμενες ώρες καθώς οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο επικαιροποιημένο  δελτίο της ΕΜΥ, τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Θα χιονίσει στα πεδινά της Θράκης, στα νότια της Χαλκιδικής, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, μέχρι περίπου και τη Χίο, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, πρόσκαιρα στα βόρεια νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη. Στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένονται χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, σχεδόν πεδινά και μόνο στην Κρήτη θα χιονίζει στα ημιορεινά από τα 500μ αλλά πυκνά.

Στην Αττική πολλοί δρόμοι έκλεισαν ενώ σε άλλους απαγορεύτηκε η κυκλοφορία . Στο κέντρο της πρωτεύουσα οι δρόμοι έχουν στρωθεί με χιόνι και φυσικά απαραίτητες (και με νόμο) είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ