Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 500 γρ. μεγάλες γαρίδες
- 500 γρ. ανάμεικτα θαλασσινά της επιλογής μας
- 2 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 30 ml ούζο
- 400 γρ. ντομάτες
- 60 ml Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Χανιά Κρήτης
- 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
- 1 κουταλιά της σούπας μάραθο
- Φρέσκο πιπέρι
- Χοντρό αλάτι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και καθαρίζουμε το εντεράκι τους.
- Σοτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο τα κεφάλια από τις γαρίδες με το ένα κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδο, τα οποία έχουμε χοντροκόψει, προσθέτουμε 800 ml. νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 20’
- Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά και τον κρατάμε ζεστό.
- Σε ευρύχωρη, μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, το ούζο, τη μουστάρδα, πιπέρι, τη ζάχαρη και τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη.
- Μόλις πάρει μια βρράση η σάλτσα προσθέτουμε το σπαγγέτι και όσο αλάτι χρειαστεί.
- Βράζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και προσθέτουμε όσο επιπλέον ζεστό νερό χρειάζεται ώστε να μη στεγνώσουν τα σπαγγέτι.
- Μόλις είναι σχεδόν βρασμένα προσθέτουμε τις γαρίδες και τα θαλασσινά, το μαϊντανό, το μάραθο και το θυμάρι.
- Αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με λίγο ελαιόλαδο και μυρωδικά της αρεσκείας μας.
- Μπορούμε αντί για ούζο να χρησιμοποιήσουμε κρασί.
Altis.com.gr