“Στενεύει ο κλοιός” για όσους αποκρύπτουν τα πραγματικά τους έσοδα ή δεν πληρώνουν τον Φ.Π.Α – Τα “εργαλεία” της ΑΑΔΕ για την πάταξη της φοροδιαφυγής –

Με  σημαντικότερο ίσως εργαλείο τα ηλεκτρονικά βιβλία ή αλλιώς το myDATA όπως είναι ευρύτατα γνωστό, η ΑΑΔΕ συνεχίζει την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. . Τα παραστατικά αυτά στέλνονται σε πραγματικό χρόνο ή έστω με μία μικρή χρονική υστέρηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, η οποία και μπορεί ανά πάσα στιγμή να προχωρήσει σε ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Το τελευταίο όμως χρονικό διάστημα  η ΑΑΔΕ χρησιμοποιεί και άλλα πολύτιμα εργαλεία, όπως το Appodixi, το ElenxisLive, η επέκταση των POS σε όλη την οικονομική δραστηριότητα και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το Taxis.

Όλα τα παραπάνω, καθώς και αυτά που ετοιμάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα, εκτιμάται ότι θα σφίξουν ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από όλους εκείνους που επιδιώκουν να αποκρύψουν εισόδημα ή ακόμη χειρότερα να μην αποδώσουν ΦΠΑ, αδίκημα που είναι φοροκλοπή και να διευκολύνουν την φορολογική Αρχή να πατάξει την φοροδιαφυγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ